Importanța Nail Bonder-ului în manichiură

Manichiură Unghii cu gel

Cu siguranță că dacă profesați în domeniul manichiurii sau ați fost cel puțin o dată la salon pentru a obține o manichiură cu gel sau cu ojă semipermanentă, ați auzit despre soluțiile de pregătire a unghiilor, între care se numără și bonder-ul. Dar ce sunt aceste soluții de pregătire și ce fac ele? Cât sunt de necesare și importante în tehnica unghiilor cu gel? Răspunsul este simplu – sunt obligatorii pentru ca unghiile și, mai bine zis, materialele aplicate pe ele să reziste cât mai mult timp.

Soluțiile de pregătire a unghiilor. Diferența între Nail Prep, Primer și Bonder

În tehnica unghiilor cu gel sau cu ojă semipermanentă există trei soluții de pregătire a unghiilor. Fiecare are importanța ei. Iată diferențele dintre acestea:

  1. Nail Prep (funcție de deshidratare) – este o soluție de pregătire a unghiei cu rol de DESHIDRATARE a acesteia și se aplică după mătuirea și desprăfuirea unghiei, înainte de primerul cu acid sau de bonder. Este recomandat în special persoanelor cu hiperhidroză (transpirație excesivă a pielii). Nail prep are și proprietăți antimicotice. Se usucă la aer, în câteva secunde.
  2. Primer-ul (funcție de deshidratare) – este o soluție cu acid și cu un grad mai mare de deshidratare. Are rol degresator, deshidrator și dezinfectant și se usucă la aer. Se folosește și pentru a crea aderență mecanică, atât pentru gel, cât și pentru acril. Se aplică după degresarea unghiei, nu este indicat să atingă pielea sau cuticulele, din cauza conținutului de acid pe care îl are.
  3. Nail-Bonder-ul (funcție de aderență) – este un agent de adeziune fără acid și are rol de echilibrare a PH-ului unghiei. Se aplică în strat subțire și se usucă la aer într-un minut. Acesta pregătește unghia naturală pentru aplicarea acrilului, a gelului sau a ojei semipermanente.

Nail Bonder de la Cupio asigură o mai mare adeziune a gelului, ojei semipermanente sau acrylului pe unghia naturală și se aplică dupa primer.

Nail Bonderul în tehnica aplicării ojei semipermanente

Aplicarea ojei semipermanente pe unghie se face corespunzător numai cu respectarea următoarelor etape:

  • Se pregătesc unghiile, îndepărtând sau împingând cuticulele de pe suprafața acestora, cu o forfecuță și un instrument pentru cuticule (CP3, CP5 sau Galaxy).
  • Se desprăfuiește suprafața unghiei
  • Se aplică Nail Prep sau primer cu acid (dacă este nevoie – în cazul persoanelor cu transpirație excesivă a pielii)
  • Se aplică Nail Bonder (la acest pas se poate trece imediat după desprăfuirea unghiei, fără aplicarea celorlalte soluții)

IMPORTANT! În tehnica ojei semipermanente este suficientă aplicarea Nail Bonder-ului ca soluție de pregătire, însă în tehnica unghiilor cu gel UV, se recomandă întâi aplicarea soluției Nail Prep, apoi a Nail Bonder-ului.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN