Igienă, dezinfectare și protecție – calea sigură spre sănătate! Ai grijă de tine și de cei din jurul tău!

Lifestyle Live
produse de protectie si igienizare

Virusul de tip COVID-19 care a dus la moartea a peste 190 de mii de oameni în întreaga lume a produs îngrijorare și teamă la nivel mondial, însă și o mobilizare a autorităților, care au luat o serie de măsuri pentru a combate pandemia de coronavirus. 

România se confruntă acum cu peste 10.000 de cazuri de COVID-19, în țara noastră fiind înregistrate deja 545 de decese cauzate de acest virus.

IGIENA – principalul inamic al COVID-19

La fel ca în cazul tuturor tipurilor de boli și infecții care pot ataca un sistem imunitar slăbit, este bine de știut că ne putem proteja de contactarea virușilor de orice fel printr-o IGIENĂ RIGUROASĂ!

Spălatul des pe mâini ne poate proteja de riscul infecțiilor cu COVID-19. În cazul în care nu aveți mereu la îndemână apă și săpun, puteți folosi dezinfectanți de mâini sau soluții de curățare pe bază de alcool.

Gelurile de igienizare și dezinfectare Hand Protect nu necesită clătire și au dublă acțiune – curăță și hidratează mâinile, datorită glicerinei pe care o conțin. Acestea nu încarcă pielea, au formulă lejeră și un parfum delicat. 

Concepute după o formulă recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, soluțiile igienizante de mâini Sanitell Oxy vă protejează mâinile de bacterii, datorită conținutului ridicat de alcool pe care îl au. Le găsiți aici. Aceeași formulă, dar destinată dezinfectării suprafețelor, este disponibilă pe cupio.ro. Folosind acest tip de dezinfectanți pentru curățarea telefonului mobil și a altor obiecte cu care intrăm frecvent în contact, ne putem proteja și mai bine de contactarea virușilor.

PROTECȚIA

Este cunoscut faptul că virusul de tip COVID-19 poate fi contractat atât prin atingerea suprafețelor, cât și prin aer, dacă o persoană strănută ori tușește în apopierea noastră, fără a-și acoperi gura și nasul. O mască medicală de protecție poate preveni transmiterea agenților patogeni eliberați în aer de o persoană bolnavă. Cu ajutorul măștilor de protecție, ne putem acoperi nasul și gura și contribuim astfel la limitarea răspândirii germenilor.

Pentru protecția căilor respiratorii și a ochilor, este recomandată purtarea unei viziere. Aceasta reduce riscul de a intra în contact cu orice tip de virus.

Purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie în mai multe județe din România, iar la Timișoara s-a impus purtarea acestora în spațiile închise ale structurilor publice și private în care se desfășoară relații cu publicul, dar și în mijloacele de transport în comun.

Cum purtăm corect o mască de protecție?

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca masca medicală să fie plasată „cu grijă peste nas și față și să fie ținută aproape, pentru a reduce spațiul dintre față și mască”, să se evite atingerea ei în timpul purtării și să fie aruncată când se umezește. De asemenea, OMS sfătuiește ca atunci când masca este îndepărtata să nu se atingă partea din față, ci elasticele care se atașează de urechi.

Cand porti o mască medicală, asigura-te că aceasta se potrivește pe față. Elasticele trebuie prinse corect, astfel încât să mențină masca fermă. Aceasta trebuie să acopere bine nasul, gura și bărbia.

Nu atinge cu mâinile, masca! Dacă totuși trebuie să faci asta, spală-te înainte pe mâini!

Înainte de a o arunca, pune masca într-o pungă de plastic!

Masca medicală nu trebuie purtată mai mult de o zi! Dacă este umedă sau deteriorată, înlocuiește-o imediat!

Victoria Chiticariu

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN