Hrana unghiilor sănătoase și puternice

Inspire Lifestyle

Pielea, părul și unghiile sunt cei mai buni indicatori ai stării noastre de sănătate. Anumite afecțiuni sau deficiențe ale organismului nostru sunt reflectate în aspectul unghiilor, părului și pielii.

Cum ne dăm seama de nevoile organismului nostru atunci când ne privim în oglindă?

Ce vor să ne transmită unghiile noastre atunci când sunt decolorate, se exfoliază sau se subțiază?

În următoarele rânduri vei afla care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi pentru hrănirea corespunzătoare a unghiilor. Pentru că aspectul lor nu depinde doar de vizitele la salonul de manichiură. În funcție de alimentația ta, unghiile pot avea un aspect sănătos și îngrijit sau… nu.

Semnalmentele unor unghii nesănătoase

Atunci când unghiile tale nu au o stare de sănătate corespunzătoare din pricina carențelor alimentare, apar simptome precum:

  • Exfolierea
  • Decolorarea
  • Subțierea
  • Inflamația în jurul cuticulelor
  • Separarea unghiei de piele

Alimente necesare pentru unghiile cu probleme

Hrana din fiecare zi influențează starea de sănătate, așadar există alimente destinate îmbunătățirii aspectului unghiilor. Pentru unghii sănătoase, rezistente și tari, sunt recomandate următoarele alimente:

Carnea de pui

Conține proteine de care organismul are nevoie pentru a se menține sănătos. Keratina este una dintre proteinele formate din aminoacizi, vitamine și oligoelemente care ajută unghiile, dar și părul, să fie sănătoase. Deficiența keratinei poate duce la încetinirea creșterii unghiilor.

Lintea

Conține acid folic, o substanță nutritivă care contribuie la menținerea unghiilor puternice și rezistente. Dacă ai unghiile subțiri și fragile, este bine să consumi linte, indiferent de forma în care alegi să o prepari (salate, supe, linte scăzută, cremă de linte).

Ouăle

La fel ca în cazul cărnii de pui, ouăle conțin proteine ce contribuie la formarea keratinei în organism. 90% din keratină se regăsește în unghii și păr. Ouăle conțin, de asemenea, biotină, care favorizează repararea unghiilor casante.

Carnea roșie

Pe lângă proteine, unghiile noastre au nevoie și de fier pentru a-și menține starea de sănătate. Lipsa de fier din organism este asociată cu anemia și bolile unghiilor. Așadar, necesarul de fier putem să îl obținem din carnea roșie.

Somonul

Este o sursă importantă de proteine și biotină și în plus conține și acizi Omega 3. Aceștia reduc inflamațiile pielii și, deci, ale cuticulelor, îmbunătățind starea unghiilor.

Uleiul de cocos

Bogat în vitaminele A, D, E și K, uleiul de cocos este un adjuvant excelent pentru întărirea unghiilor. Îl poți folosi pentru a prepara pește, curcan sau în salate. Un mare avantaj al acestui ingredient este că poți să-l utilizezi și extern, masându-ți mâinile și unghiile cu ulei de cocos, în fiecare seară.

Coacăzele

Aceste fructe bogate în antioxidanți protejează organismul de efectele negative ale radicalilor liberi și anume creșterea nivelului de stres și apariția inflamațiilor în corp, care afectează celulele, inclusiv pe cele ale unghiilor. Coacăzele ajută la consolidarea unghiilor fragile și casante.

Migdalele și nucile

Prin conținutul lor bogat de magneziu, ajută la menținerea sănătății unghiilor. Creșterea înceată a acestora poate fi un semn al deficitului de magneziu în organism.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN