Este gelul UV nociv pentru unghiile naturale?

Unghii cu gel

Trainerul Cupio, Cristina Popescu, ne explică care este efectul gelului asupra unghiilor naturale, dacă este nociv sau nu și ce trebuie să facem ca unghiuțele noastre să nu “sufere” atunci când aplicăm sau îndepărtăm gelul.

Iată ce ne dezvăluie Cristina:

Deseori tehnicienii de unghii se confruntă cu un aspect delicat atunci când se află în situația de a demonta gelul sau un alt material ( acril, ojă semipermanentă), la care clienta dorește să renunțe pentru o perioadă oarecare.
Este vorba de faptul că, după demontarea oricăruia din produsele menționate mai sus, clientele remarcă o sensibilitate crescută a unghiilor naturale, precum și o aparentă înmuiere a acestora. Precizez că exclud din start situația nefericită în care unghiile ar fi “agresate” de către manichiuristă, ca urmare a unor proceduri de lucru incorecte.
Vestea buna este că situația în care se află clientele acestea este doar una tranzitorie, ce nu durează mai mult de 48 de ore, și iată în cele ce urmează explicația acestui fenomen:
Unghiile sunt alcătuite dintr-un țesut cornos de keratină ( o proteină naturală), celulele acestui țesut nefiind vii, adică neavând posibilitatea de a se multiplica ( numim aceasta drept “țesut mort”). Placa unghială este, în schimb, așezată pe patul unghial, țesutul moale de dedesubt, care primește un aflux permanent de nutrienți prin intermediul capilarelor sanguine. Întrucât între straturile de keratină ale unghiei există canalicule și pori ce permit penetrarea de către fluidele organice din fluxul sanguin, în permanență se vor regăsi între aceste straturi de keratină fluide ( apoase și de natură uleioasă) provenite din sânge.
Odată cu realizarea acoperirilor, indiferent cu ce tip de material ( gel, acril, ojă semipermanetă), placa unghială se suprasaturează cu aceste fluide, altfel spus, unghia va fi mult mai hidratată decât în mod normal, ele nemaiputând să se elimine prin suprafața unghiei la exterior din cauza materialului acoperitor.
Paradoxal, impresia generală este aceea că unghiile ar fi de fapt deshidratate sau subțiate, ceea ce este fals.
Odată cu îndepărtarea completă a materialului, senzația resimtită în primele aproximativ 2 zile este de înmuiere și fragilitate a unghiilor. În scurt timp, însă, excesul de apă iese prin porii de la suprafața unghiei, astfel încât placa unghială își recapată duritatea normală. Pentru redarea luciului, se recomandă masarea blândă a suprafeței unghiilor cu ulei special pentru cuticule, știut fiind faptul că luciul natural al unghiilor este datorat, de fapt, secreției de sebum.
Iată deci încă un mit dovedit a fi fals: materialele acoperitoare nici nu distrug, nici nu subțiază și nici nu deteriorează unghiile naturale CU O CONDIȚIE: aceea de a fi aplicate și demontate de catre specialiști avizați, cu experiență și cu o tehnică de lucru corectă.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN