Cum îți păstrezi un look fresh în cele mai toride zile ale verii

Inspire Lifestyle Make-up Tips & Tricks Make-Up

Căldură mare, mon cher! Zilele caniculare de vară ne topesc, la propriu, însă pentru că suntem femei și ținem la imaginea noastră, trebuie să avem grijă ca aspectul nostru general să fie unul cât se poate de fresh. Cum împăcăm produsele cosmetice și machiajul cu temperaturile fierbinți? Iată câteva trucuri care te vor ajuta să arăți fresh chiar și atunci când temperaturile trec de 30 de grade Celsius.  

Transpirația și excesul de sebum pot face ca produsele de machiaj să se dizolve repede în zilele caniculare, iar aspectul tău se poate transforma într-un mod deloc plăcut, în câteva secunde. Pentru a evita acest lucru, încearcă să nu încarci tenul, ci să aplici cât mai puține produse pe acesta.

Lasă tenul cât mai ”liber”

Înainte de aplicarea produselor de machiaj, este important să folosești cât mai puține cosmetice de îngrijire. Rezumă-te la o curățare delicată a tenului cu ajutorul unui cleanser și la aplicarea unei creme hidratante care se absoarbe rapid în piele.

 Factorul de protecție solară este OBLIGATORIU. Alege o cremă cu SPF 50 și, dacă nu vrei să ieși doar așa din casă, continuă ritualul de îngrijire cu un produs hidratant nuanțator. Poți folosi un BB cream sau un CC cream, în loc de un fond de ten.  

În cazul în care, totuși, nu vrei să te desparți de fondul de ten, alege unul pe bază de apă. Aplică-l cu burețeii de machiaj pentru un aspect estetic. Evită să folosești produse pe bază de ulei și optează pentru cosmetice non-grase, care sunt mult mai rezistente la temperaturile ridicate.

Accentuează doar anumite zone ale feței

Dacă, de regulă, ești obișnuită să aplici mai multe produse de machiaj pe ten, află că vara stilul minimalist de make-up este cel mai potrivit. Folosește un eyeliner rezistent la apă și un mascara de același fel, iar pentru buze folosește un ruj lejer. Dacă le preferi pe cele mate, ai grijă să aplici în prealabil și un creion de buze, întrucât texturile mate s-ar putea topi pe buze dacă stai la soare. Poți aplica și doar creion de buze sau poți opta pentru un gloss.

Sunt șanse mai mici să transpiri în zona ochilor și a buzelor, așa că machiajul nu se va scurge sau întinde pe față.

Produsul care NU trebuie să-ți lipsească din geantă

Ține aproape un pachet de șervețele care îndepărtează excesul de sebum. Șervețelele matifiante Cupio ajută la eliminarea aspectului uleios al tenului, îl reîmprospătează și îl lasă mat, fără acel luciu inestetic. Se pot aplica ori de câte ori este nevoie.

Puteți folosi și un spray revigorant, cum ar fi apa termală sau un alt spray hidratant pentru ten.

NU pentru pudră și DA pentru iluminator

În cazul în care ”simți nevoia” să mai aplici ceva pe ten, iată un sfat important: Vara, tenul nu trebuie încărcat cu pudră sau alte produse cum ar fi fardul de obraz nuanțator. Renunță la acest produs de machiaj în sezonul estival și înlocuiește-l cu un iluminator compact. Aplică-l în cel mai înalt punct al pomeților și pe toate punctele unde cade lumina în mod natural.

Dacă mergi la un eveniment și ai nevoie de un machiaj ceva mai intens, nu uita să folosești o bază de machiaj, înainte de aplicarea oricăror produse cosmetice pe ten. Astfel, machiajul va rezista mult mai bine.

Alte sfaturi pentru a face față mai bine caniculei

  • Prinde-ți părul! Astfel vei evita ca firele de păr să se lipească de ten și să îți deterioreze machiajul.
  • Poartă haine vaporoase, din materiale precum bumbacul sau inul.
  • O pălărie și o pereche de ochelari de soare te vor proteja mai bine în zilele caniculare.
  • Hidratează-te cu multe lichide, în special cu apă.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN