Ce reguli trebuie să respecți în salonul de înfrumusețare în sezonul rece!

Lifestyle

Trainerul Cupio, Cristina Popescu, ne oferă câteva sfaturi utile pentru sezonul rece și ne spune ce reguli ar trebui să respectăm pentru a ne meține sănătatea.

Sezonul rece vine „la pachet” cu diverse afecțiuni respiratorii, virale sau bacteriene – de la banalul guturai, până la gripă, bronșită sau pneumonii etc.

Cu scopul de a ne menține sănătoși doresc să fac o serie de recomandări pentru tehnicienii stilist-protezist unghii , pentru a evita contaminarea cu germeni patologici

  1. Recomandați prin mesaj clientelor dumneavostă să evite să vină la salon dacă prezintă simptomele afecțiunilor de mai sus, deoarece există riscul de a vă contamina alte cliente , colegele sau chiar pe dumnevoastră. Sfatul  meu este să le reprogramați.
  2.  În cazul în care clienta dvs. a venit răcită la salon, oferiți-i o mască de protecție și folosiți și dvs una. Obligatoriu utilizați antiseptic pentru piele/mâini după spalarea cu apă și săpun antibacterian, înaintea începerii procedurii de lucru.
  3. Dezinfectați suprafața de lucru după terminarea procedurii (acest aspect se impune oricum după fiecare clienta).  Spălați podeaua și clanțele usilor cu spray antiseptic, la fel procedați si în camerele de toaletă.
  4. Aerisiți în fiecare zi încăperea de lucru timp de 10-15 minute pentru a pătrunde aer curat.
  5. În cazul în care dumneavostră prezentați simptome de raceăla, este recomandat să vă anunțați clientele și să le reprogramati.

 După fiecare utilizare, instrumentarul se va spăla, dezinfecta și steriliza corespunzător cu un sterilizator de manichiură, indiferent de starea de sănătate a clientelor. Găsiți aici mai multe tipuri de sterilizator.

Multă sănătate și spor la lucru!

Cu drag,
Cristina M. Popescu,
Trainer Cupio

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN