Ce nu ştiai despre PRIMER

Manichiură

PRIMER– Când îl folosim? La ce ajută? Cum îl aplicăm?

Sunt principalele întrebări cărora în mod frecvent le răspund celor care mi le adresează.
Pentru a veni încă o dată în ajutorul tehnicienelor de unghii cu gel/acryl, voi trece succinct, în revistă, cele mai importante aspecte cu privire la acest produs.

PRIMER– după cum deducem din denumire, reprezintă prima soluţie de pregătire concepută pentru a spori aderenţa materialelor de tip gel/acryl.

Există 3 subcategorii ale acestei soluţii şi anume:

Primerul cu acid este o soluţie ce conţine acid metacrilic (componenta principală). Are un miros uşor înţepător, caracteristic; se păstrează în flacoane brune, ferit de lumină, fiind fotosensibil.

Este cel mai eficient agent de aderenţă creat, acţionând pe suprafaţa unghiei naturale, în straturile superficiale de keratină, ca şi o substanţă de microcoroziune. Acţionează în aprox. 3-4 minute, realizând o mărire a suprafeţei de lucru, prin crearea unor micropori în care ulterior gelul se va insera perfect, practic făcând corp comun cu unghia naturală. Totodată, produce şi o bună degresare a unghiei, dizolvând reziduurile de grăsimi (sebum etc.) fiziologice de pe suprafaţa sa. Este şi un deshidratant eficient.
Reţineţi că nu trebuie aplicat din abundenţă, ci după ce aţi scurs bine pensula de excesul de lichid. Evitaţi atingerea cuticulelor şi a pielii, întrucât poate da senzaţii de usturime (este uşor coroziv). Un aspect important: nu aplicaţi gel sau acryl pe suprafaţa incomplet uscată cu primer, întructâ riscaiţ să obtineţi un efect de îngălbenire ale acestor materiale.

Primerul non-acid este tot un primer ce conţine de fapt un acid, însă nu metacrilic. Are un miros nu atât de pătrunzator şi este indicat de regulă a fi folosit împreună cu gelurile la care producătorul specifică acest lucru, pentru compatibilitate. Acţionează pe acelaşi principiu ca si primerul cu acid, având aceleaşi roluri.

Primerul fără acid este cel mai frecvent cunoscut sub denumirea de Bonder, fiind un agent de aderenţă mai recent conceput. Acţionează ca şi un strat aderent cu două feţe, asigurând o lipire perfectă a gelului şi înlăturând prinderea de aer înspre cuticule şi şanţurile laterale ale unghiei (desprinderea gelului). Pentru ojele semipermanente, este cel mai recomandat a fi folosit la pregătirea unghiei naturale. În cazul utilizării gelurilor, atât la construcţii pe şablon, cât şi la tipsuri sau aplicări pe unghiile naturale, utilizaţi acest agent de aderenţă suplimentar, după aplicarea primerului cu acid. Veţi fi surprinse de rezultatele finale obţinute şi de aspectul gelului chiar şi după 3-4 săptămâni (aderenţa perfectă este asigurată).

Nu uitaţi câteva aspecte la fel de importante:

  • Îndepărtaţi întotdeauna perfect praful de pe suprafaţa unghiei pregătite corespunzător, inainte de a aplica primerul Nail Prep.
  • Nu umeziţi în exces unghia cu aceste soluţii şi asteptaţi uscarea perfectă a suprafeţei acesteia, inainte de a continua procedura de lucru
  • Nu atingeţi cu degetele suprafeţele tratate
  • Nu folosiţi lichid Cleaner peste suprafeţele tratate cu primer: acesta anulează practic acţiunea primerului.

Spor la lucru! 🙂

Cristina Popescu, Trainer Cupio

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN