Alegerea corectă a formei unghiilor de salon

Manichiură Unghii cu gel

“Ce formă de unghii să aleg?” sau “ Ce formă de unghii mi se potrivește?”– iată în continuare câteva informații utile care vă vor ajuta să abordați cu ușurință cele două întrebări-cheie cu care orice tehnician de specialitate se confruntă frecvent. Trainer-ul Cupio, Cristina Popescu, ne ajută să elucidăm misterul formei perfecte a unghiilor.

Iată ce ne învață Cristina:

Tendința actuală este, în materie de unghii, de a sublinia în primul rând naturalețea. Accentele pe unghii extreme, cu lungimi sau forme mult peste ceea ce numim “uzuale”, s-au diminuat mult, acestea rămânând mai degrabă rezervate fie unor evenimente unde tematica lor se adaptează, fie concursurilor de măiestrie ce au început tot mai mult să pătrundă și în țara noastră .
Mă voi referi așadar strict la unghiile de salon, cele “de toate zilele’’
Principiul de bază este acela de a purta ceea ce ni se potrivește cel mai bine, în orice domeniu; deci – valabil și în manichiură.

Clientele noastre își doresc unghii perfecte, așadar va trebui să ținem cont de câteva aspecte esențiale.
În terminologia “unghii de salon” se încadrează atât unghiile naturale, cât și cele tehnice, inclusiv extensiile din gel , acryl, cu forme și lungimi cât mai apropiate de un aspect natural armonios.

În principiu, la unghiile construite (extensii) se admit 3 lungimi:

1. Confortabile – extensie egală cu 1/3 din lungimea patului unghial natural
2. Purtabile – extensie egală cu ½ din lungimea patului unghial natural
3. Critice – extensie egală cu lungimea patului unghial natural ( 1:1)

Unghiile naturale au diferite forme: ovale, pătrate, trapezoidale, cu diferite variațiuni pentru fiecare în parte.
Vom analiza pe rând fiecare aspect:

1. Unghia ovală este idealul de formă , având următoarele criterii: forma ovalizată a zonei cuticulei și a vârfului liber, șanțuri periunghiale paralele, lungimea din vârful liber la eponichiu mai mare decât lățimea între cele 2 șanțuri periunghiale. Acestui tip de unghie îi putem adapta orice formă construită ( pătrată, ovală, squoval, migdală) precum și oricare dintre lungimile descrise mai sus.

2. Unghia pătrată este specifică adesea pentru degetele late la vârf. Ele pot fi mici sau mari, conferind în această situație un aspect ușor masculinizat mâinii respective. Criteriile de identificare sunt: forma ușor arcuită sau dreaptă la cuticulă, vârful liber de regulă drept, șanțuri periunghiale paralele și lungimea egală cu lățimea. Există și varianta de unghie pătrată foarte scurtă, caracteristică onicofagiei ( persoanelor care își rod unghiile), unde lungimea patului unghial este mult mai mică decat lățimea. Nu se recomandă construcția de unghii pătrate, ci se va opta pentru extensii ovale, squoval sau migdalate, de o lungime purtabilă – maxim confortabilă.

 

3. Unghia trapezoidală este așa-numită unghie dificilă. Criteriile de identificare sunt: forma ușor arcuită la zona cuticulei, vârful liber drept, șanțurile periunghiale evazate înspre vârf, lățimea vârfului liber mai mare decât la bază. În această situație este recomandat să se opteze pentru extensii de lungime purtabilă-maxim confortabilă, cu o formă ovala, squoval sau migdalată.

În concluzie , pentru orice tip de unghie putem adapta forme și mărimi corespunzatoare. Estetica rezultatelor cu siguranță se va reflecta în mulțumirea clientelor și în bucuria de a purta unghii ideale în orice situație.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN