Tăiem sau nu cuticulele? Sfaturi prețioase de la Ingrid, nail-ambasadorul Cupio
Inspire ManichiurăCupiolinelor, dacă vă faceți singure manichiura, acasă, urmărind tutorialele realizate de trainerii noștri, este bine să țineți cont de toate sfaturile date de aceștia.
În articolul de mai jos continuăm să vă sprijinim pentru a vă realiza cele mai frumoase manichiuri! De data aceasta vom aborda un subiect important pentru realizarea unei manichiuri perfecte – tăierea cuticulelor.
Ingrid Dewald, nail-ambasadorul Cupio din Constanța, ne ajută să vă lămurim cu privire la acest aspect, în rândurile de mai jos.
„Tăiem sau nu cuticulele la realizarea unei manichiuri?”
”A fi sau a nu fi?”
”Tăiem sau nu tăiem?” – 🤔 Aceasta e întrebarea!
De-a lungul timpului, procedeul tăierii cuticulei a suferit transformări extraordinare: s-a trecut de la înmuierea pielii și tăierea ei „pe umed”, la șlefuirea cu capete de freză din silicon „pe uscat”.
Din punctul meu de vedere, procedurile pe care le realizăm în acest moment susțin cel mai bine menținerea unui aspect estetic perfect, dacă sunt realizate într-un mod profesionist, bineînțeles.
Pe de o parte, tăierea cuticulei și șlefuirea ei oferă atât avantaje estetice, cât și avantaje practice. Pe lângă faptul că o zonă cuticulară curățată perfect susține mai bine manichiura și îi garantează o rezistență îndelungată, aceasta oferă un aspect mult mai „clean” manichiurii și oferă posibilitatea aplicării materialelor colorate cât mai aproape de cuticulă, prelungind, optic, durata de viață a manichiurii cu aproape 7 – 10 zile.
Pe de altă parte, tăierea cuticulei NU este nici pe departe un pas indispensabil în realizarea manichiurii. Pentru a oferi un aspect estetic curat, este suficient să împingem cuticula de 2 – 3 ori pe săptămână, după baie, cu ajutorul unui bețișor din lemn sau al unui pusher și să o hidratăm zilnic cu ulei de cuticule sau cu o cremă. Bineînțeles că hidratarea nu trebuie omisă nici în cazul tăierii cuticulei, asta e clar!
Pe cât de mult bine poate face curățarea cuticulei de către un profesionist, pe atât de mult rău poate face realizarea acestui procedeu de către o persoană neexperimentată, mai ales când întră în discuție și pila electrică.
Să ne imaginăm, în cazul unei persoane care își realizează singură manichiura: pare simplu să cureți și să tai cuticula cu brațul dominant (mâna dreaptă, dacă ești dreptaci) la unghiile de la celălalt braț, însă treaba se complică atunci când se lucrează invers (cu mâna stângă la cea dreaptă, în cazul exemplului). Și aici intervin cele mai multe și mai periculoase greșeli, care pot afecta pe termen lung atât zona cuticulei, cât și placa unghială: presiunea mare pusă în zona cuticulei afectează matricea, rănile din zona cuticulei favorizează instalarea infecțiilor, tăierea în exces a țesutului duce la îngroșarea acestuia etc. .
În opinia mea, tăierea cuticulei poate fi, ironic, o lamă cu două tăișuri:
Dacă este realizată de un profesionist, are avantaje multiple, iar sănătatea si integritatea țesuturilor este păstrată optim, îmbrățișând astfel aspectul estetic plăcut.
Dacă este realizată de o persoană neexperimentată, poate duce la leziuni temporare sau permanente, lucru nedezirabil și, uneori, periculos. Putem înfrumuseța instant zona cuticulară cu ajutorul hidratării, prin simpla aplicare și masare în piele a unei creme de mâini; procedurile mecanice nu sunt obligatorii.
Să alegem sănătatea și integritatea înainte de toate! O manichiură sănătoasă este mult mai important, pe termen lung, decât una aspectuoasă, pe termen scurt.
Vă îmbrățișez!
Ingrid Dewald, ambasador Cupio.