Sfaturi utile pentru sezonul cald

Inspire

Pentru manichiuri reușite și cliente fericite, ai nevoie de produse de calitate, multă îndemânare și nu în ultimul rând, de o atmosferă plăcută. Trainerul Cupio, Cristina Popescu, îți oferă sfaturi esențiale pentru o temperatură optimă în atelierul tău de manichiură.

 

Iată ce ne spune Cristina:

Întrucât vara s-a instalat în sfârșit cu adevărat, iar în termometre mercurul urcă la cote destul de ridicate, m-am gândit să vă împărtășesc sfaturi utile ce vă vor ușura activitatea în salon.
Astfel, este bine să țineți cont de faptul că în mediul ambiant al salonului vostru va trebui să asigurați o temperatură plăcută, de maxim 22- 23 grade C, ce asigură atât comoditatea clientelor dumneavoastră, cât și menținerea calității produselor profesionale cu care lucrați.
De asemenea, umiditatea din mediu este foarte importantă, deoarece la valori peste normal, duce la disconfort fizic, dar și la degradarea produselor dvs. O umiditate ideală este aceea de 50-60%, ea reprezentând procentual cantitatea vaporilor de apă existenți în aer.
Temperatura ambientală normală, ca și umiditatea aerului, în valorile de mai sus, asigură în același timp și menținerea calității corespunzătoare a materialelor de lucru, știut fiind faptul că o creștere a valorilor acestora poate determina proliferarea fungilor, bacteriilor sau a altor agenți patogeni.
Desigur, să nu uităm că și proprietățile fizico-chimice ale produselor se modifică odată cu expunerea lor la creșteri de temperatură sau umiditate, astfel încat poate fi afectată viteza de polimerizare, degajarea de căldură, termenul de valabilitate etc. De asemenea, mânuirea produselor este mai dificilă la temperaturi ridicate, majoritatea fiind mult mai fluide decât în mod obișnuit. Temperaturile medii sau mai scăzute , asigură o valabilitate mai mare în timp a acestora, pe când cele înalte scad considerabil durata de viață a produselor, accelerând degradarea lor.
Să nu uităm de încă un aspect delicat, și anume acela al expunerii involuntare a produselor de tip geluri sau oje semipermanente luminii excesive și mai ales luminii solare directe, ce pot produce polimerizări, cu crearea de pelicule întărite pe flacoane, cutii, filetele acestora, pensule etc.; aceste modificări sunt ireversibile și fac inutilizabile produsele respective.
Asigurați-vă că nu veți lucra în lumina directă solară, dotați-vă ferestrele cu draperii sau jaluzele; un aparat de aer condiționat este binevenit, de asemenea și un aparat dezumidificator.
Nu recomand păstrarea flacoanelor de oje semipermanente “la vedere”, expuse luminii, desigur nici a gelurilor sau soluțiilor; paletarele de culori sunt cele mai practice variante pentru identificarea nuanțelor pe care le vor alege clientele (nici pe acestea nu le păstrați în lumina solară directă, întrucât în timp culorile pot suferi modificări ).

Vă doresc zile cât mai plăcute, inspirație și cliente fericite!

Trainer formator, Cristina Popescu.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN

Pentru tine, cu drag, de Crăciun

Dragul nostru cititor, În acest sezon magic al Crăciunului, când frumusețea se transformă într-o formă pură de artă, vreau să împărtășesc cu tine un gând ...

Pentru tine, cu drag, de Crăciun

Dragul nostru cititor, În acest sezon magic al Crăciunului, când frumusețea se transformă într-o formă pură de artă, vreau să împărtășesc cu tine un gând ...