Întreținerea și igiena extensiilor de gene. Cum le faci să reziste mai mult timp
Make-up Tips & Tricks Make-UpGenele false, acele ”accesorii” care au devenit indispensabile în zilele noastre pentru multe dintre femeile care își doresc o privire pătrunzătoare, au apărut pentru prima dată în America, într-un film denumit ”Intoleranța”, realizat în anul 1916. La acea vreme, genele false erau foarte scumpe, astfel că doar femeile cu un anumit statut material își permiteau să le achiziționeze și să le poarte.
Revoluționarele gene false fir cu fir au apărut mult mai târziu, la începutul anilor 2000. Japonezii au fost cei care au inventat extensiile de gene fir cu fir, care au un aspect mult mai natural, în comparație cu cele pe bandă.
Cum spuneam mai sus, genele false sunt astăzi un must-have pentru femeile care își doresc gene mai pline și un aspect de invidiat. Genele false pot rezista până la maximul 2 luni, dar asta numai în cazul în care sunt întreținute și îngrijite în mod corespunzător.
Mai jos poți vedea câteva reguli pentru ca genele tale false să reziste cât mai mult!
Regula numărul 1 – asigură-le o igienă adecvată
Deși este recomandat să eviți contactul cu apa al genelor în primele 12-24 de ore de la aplicarea acestora, nu trebuie să neglijezi mai apoi curățarea lor. Spălarea și perierea regulată a genelor este imperios necesară, dacă vrei ca ele să reziste cât mai mult timp. Acest ritual trebuie respectat măcar o dată, dacă nu de două ori pe zi. În plus, lipsa demachierii poate duce la acumularea reziduurilor de praf și machiaj care, în timp, duc la sensibilitatea ochilor și la apariția alergiilor.
După demachierea corectă a tenului, cu produse care nu trebuie să conțină ulei sau alt tip de grăsimi (ce ar putea afecta adezivul), poți spăla extensiile de gene cu apă, important e ca mișcările să fie efectuate de la bază spre vârf. Poate fi folosit și dușul cu presiune mică, dar atenție, apa nu trebuie să fie fierbinte!
Regula numărul 2 – periază-le regulat
Aspectul frumos al extensiilor de gene se păstrează doar printr-o îngrijire corectă. După ce te-ai demachiat și ai curățat genele de machiaj, periază-le ușor. Poți folosi peria unui vechi mascara pe care nu îl mai utilizezi. Atenție, însă, acest proces trebuie efectuat doar atunci când genele sunt perfect uscate, în caz contrar riști să le rupi, atât pe cele naturale, cât și pe cele false. Pentru uscarea genelor, tamponează-le ușor cu un șervețel fin.
Regula numărul 3 – evită sauna
Aburul fierbinte și sauna sunt de evitat atunci când porți extensii de gene. Acestea ar putea afecta rezistența adezivului, astfel că este indicat să te ții departe de acești factori care pot favoriza dezlipirea extensiilor de gene.
Regula numărul 4 – renunță la aparatul de întors genele
Renunță la aparatul mecanic de întors genele! Acesta este recomandat pentru genele naturale, însă în cazul extensiilor de gene, dispozitivul le-ar putea deteriora.
Regula numărul 5 – nu folosi mascara pe bază de ulei
Deși în mod normal extensiile de gene te scutesc de folosirea rimelului, poate că vei dori să le fixezi totuși și cu un mascara. Este important, însă, să aplici acest produs de make-up de la mijloc spre vârful extensiilor de gene. Sub nici o formă mascara nu trebuie să conțină substanțe pe bază de ulei, deoarece ar putea afecta adezivul de gene. De asemenea, mascara nu trebuie să fie rezistent la apă.
Victoria Chiticariu