Este Gelul de unghii contraindicat pentru gravide?
Manichiură Unghii cu gelAdevărat sau fals?
Mit: “Gelul pe unghii este contraindicat pentru gravide”
Iar răspunsul este…..FALS!
„De multe ori, în munca de salon, tehnicienele se confruntă cu această dilemă: e corect sau nu să aplicăm gel în cazul gravidelor? Şi asta pentru că s-a creat un adevărat “folclor” pe această temă.
O să vă expun, rând pe rând, câte un astfel de mit, şi vă voi argumenta la obiect “ demontarea “ sa.
Aşadar:
- “Lampa UV nu e bine să fie orientată spre burtica gravidei!”
FALS!
În primul rând, radiaţia UVA, emisă de lampă, pentru polimerizarea gelurilor, este extrem de scăzută, acţionează doar local, iniţiind întărirea gelurilor, iar în al doilea rând, nicidecum aceste radiaţii nu trec prin îmbracăminte. - “Soluţiile de pregătire sau gelurile pot trece prin unghie, ajungând până la făt, prin intermediul sângelui!”
FALS!
Natura ne-a înzestrat cu acest ţesut cornos al unghiilor, alcătuit în principal dintr-o proteină numită keratină, cu rol protector al extremităţilor degetelor şi, mai ales, impermeabil pentru potenţialii factori agresori externi. Aşadar unghiile sunt adevărate bariere fizice dar şi chimice , aşa încât nu permit absorbţia nici unei substanţe prin ele. - ”Gelul distruge calciul din unghiile gravidelor, subţiindu-le accentuat!”
FALS!
Faptul că organismul gravidelor este supus unei pierderi de calciu, ca urmare a necesarului crescut al acestui element pentru făt, este o realitate incontestabilă. Tocmai de aceea, se recomandă, în această perioadă, consumul suplimentelor de minerale şi vitamine adecvate. Gelul aplicat pe unghii este însă o substanţă polimerizată care, chiar dacă a aderat foarte bine pe unghia naturală, nu reacţionează chimic cu aceasta, fiind inertă. Subţierea unghiilor poate apărea dacă gelul a fost în mod incorect îndepărtat (smuls de către posesoare de cele mai multe ori sau pilit excesiv de către neprofesionişti). - “În perioada de sarcină, unghiile trebuie lăsate descoperite, pentru a respira!”
FALS!
Unghiile sunt alcătuite din keratină, după cum am mai precizat anterior. Această substanţă este şi principalul component al firelor de păr care, întocmai ca şi unghiile, reprezintă ţesuturi moarte, secretate de anumite zone matriceale, localizate în foliculii piloşi, respectiv în rădăcina unghiei. Dacă toată lumea este de acord că părul nostru nu respiră, oare de unde această idee că unghia ar face-o? Plămânii noştri sunt principalul organ respirator, iar pielea contribuie şi ea, într-o măsură mult mai redusă, la schimbul de gaze al organismului. Însă unghiile nu au nicidecum funcţie respiratorie.
Aşadar, dragele mele tehniciene, în momentul în care viitoarele mămici vor păşi pragul salonului vostru, întâmpinaţi-le cu prietenia şi căldura voastră şi argumentaţi-le, cu profesionalismul ce vă caracterizează, că toate posibilele lor temeri legate de acest subiect sunt în realitate….MYTH BUSTED!” 😉
Cristina Popescu, Trainer Cupio