Cupio se alătură campaniei ”Spitale Publice din Bani Privați”

Din comunitate Love

Suntem mândri să anunțăm că, printr-un parteneriat cu Fundația Metropolis, Cupio se alătură campaniei de conștientizare și responsabilizare socială – ”Spitale Publice din Bani Privați” – implicându-se activ și contribuind la transformarea sistemului de sănătate din România.

Despre proiectul Spitale Publice din Bani Privați

Scopul proiectului “Spitale publice din bani privați”, demarat de Fundația Metropolis, este de a aduce spitalele din România la standardele cele mai noi, prin proiecte de renovare, reabilitare și dotare cu echipamente moderne.

Prima acțiune în care am fost implicați s-a desfășurat la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Alexandru Obregia”, din București,  unde am organizat o zi specială de răsfăț pentru pacientele internate. Trainerii noștri de manichiură și make-up artiștii au adus zâmbete și speranță pe fețele celor care au nevoie de ele cel mai mult.

Urmăriți video-ul de mai jos pentru a vedea cum s-a desfășurat această minunată inițiativă și cum puteți contribui și voi!

Împreună #FACEM o nouă Clinică de Psihiatrie Pediatrică

În cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Alexandru Obregia” București, Fundația Metropolis dorește construirea unei noi clădiri care să-i găzduiască pe zecile de mii de copii și adolescenți care poartă zilnic o luptă nevăzută, tăcută, cu tulburările mintale.

Realitatea sănătății mintale a copiilor și adolescenților din Români este alarmantă – cu aproximativ 22.000 de tineri care se confruntă cu un diagnostic psihiatric, urgența unui sprijin eficient este mai mare ca niciodată (Institutul Național de Sănătate Publică, 2023).

1 din 8 persoane din lume suferă de o tulburare mintală. Suicidul, tristul indicator al suferinței nevăzute, este a doua cauză de deces în rândul tinerilor la nivel mondial. De asemenea, se estimează că pentru fiecare caz de suicid concretizat există în jur de 100 de tentative raportate (INSP, 2023).

De ce este necesară o nouă clinică?

Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Alexandru Obregia” a fost inaugurat în 1923. Spațiile actuale sunt departe de a oferi condițiile necesare pentru evaluare și tratament.

Secția Psihiatrie Pediatrică a Spitalului Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Alexandru Obregia” din București, administrat de Primăria Municipiului București, prin ASSMB, reprezintă o clinică universitară de referință pentru domeniul psihiatriei pediatrice din România. Un reper în lupta cu tulburările de sănătate mintală, clinica oferă servicii specializate atât pentru copiii și adolescenții din București, Ilfov și județele limitrofe, cât și la nivel național.

Numărul de internări în Clinica Psihiatrie Pediatrică a crescut constant în ultimii 5 ani, cu excepția perioadei pandemice în care internările s-au supus restricțiilor și normelor sanitare.

  • 3839 pacienți în 2018
  • 4436 pacienți în 2019 ( + 15% vs LY)
  • 2804 pacienți în 2020 ( -47% vs LY ,an pandemic)
  • 523 pacienți în 2021 ( -82% vs LY, an pandemic)
  • 5021 pacienți în 2022 ( +13% vs 2019)

Actuala clinică de Psihiatrie Pediatrică dispune de un număr de 62 de paturi, 57 de paturi pentru patologia acută și 5 paturi pentru patologia cronică. Saloane mici, cu multe paturi, fără băi. Materiale care pot pune în pericol siguranța copiilor. Cabinetele medicilor sunt mici, sufocante. Respectarea intimității discuțiilor cu pacientul și familia sa reprezintă o continuă provocare, ca urmare a lipsei de spațiu.

Despre Fundația Metropolis

Acțiunea fundației începe încă din anul 2016, când Codin Maticiuc începe să sprijine punctual diferite cauze medicale, ducând astfel mai departe moștenirea lăsată de părinții săi, fondatorii Fundației Metropolis.

Metropolis contribuie de 20 ani la construirea unei lumi în care oamenii zâmbesc, prin crearea accesului acestora la sănătate, educație și dezvoltare emoțională echilibrată. Fundația se concentrează pe asistență socială pentru copiii vulnerabili din centrele proprii și partenere, pe renovarea spitalelor publice din bani privați, dar și pe susținerea cauzelor individuale verificate. 

În proiectele sale, Fundația Filantropică Metropolis lucrează în principal cu copiii și tinerii care provin din familii dezorganizate sau cu o situație socio-materială precară, familii fără locuință, familii în care părinții au probleme relaționale cauzate de divorț, alcoolism, lipsa unui loc de muncă sau probleme medicale.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN