Cunoaște-o pe Mirunatica echipei Cupio! Interviu cu trainerul Miruna Isac
InterviuMiruna face parte din echipa Cupio din anul 2013. La început a fost consultant în materie de tehnică și produse pentru manichiură. Trei ani mai târziu, în 2016, Mirunatica (așa cum ne place nouă, colegilor, să o alintăm) a devenit trainer al Școlii Cupio. Dincolo de profesionalismul și talentul său ca stilist-protezist de unghii și nail-designer, Miruna este o persoană cu un suflet mare și o stare de bine… molipsitoare!
Pentru a o cunoaște mai bine, Miruna a fost de acord să ne acorde un interviu. Îl puteți citi în rândurile de mai jos:
Mirunatica echipei Cupio, fă-ne o scurtă prezentare despre tine, astfel încât Cupiolinele noastre să te cunoască mai bine! Cine ești tu dincolo de profesia ta?
Cred că cine sau ceea ce suntem e mereu prezent și vizibil oriunde am fi: sunt un om care iubește viața, care e conștient de cât de scurtă și perisabilă poate fi și care se străduie în fiecare zi să îi dea valoare. Încerc să fiu creator de momente și amintiri. Sunt vânător de lucruri mărunte care dau culoare și gust vieții 🙂 Restul… e cancan!
Care sunt cele trei cuvinte care te definesc cel mai bine?
Cel mai bine despre noi cred că ar trebui să spună ceilalti 😄. Vreau să cred, totuși, că sunt un om corect, vesel și pe cât se poate altruist.
Ce îți place să faci în timpul liber? Care sunt pasiunile, hobby-urile tale?
Hobby-uri nu am și, din păcate, nici foarte mult timp liber. Pe tot l-as cheltui, însă, cu familia și prietenii, în natură, la soare, zâmbind, citind, degustând bunătăți, făcând prostioare fără a lua așa tare viața în serios, experimentând, sorbind cafele, jucându-mă, petrecând, ascultând muzică, socializând, călătorind …
Îți amintești care era profesia la care visai în copilărie? ”Ce îți doreai să te faci când vei fi mare?” Visul tău s-a îndeplinit?
Primele amintiri pe care le am despre ce voiam să devin sunt de foarte devreme, de la câțiva anișori, când doream să devin aviator 😄. La vârsta adolescenței mi-am dorit să devin psiholog și mai apoi designer de interior. Aș putea spune că actuala mea meserie împletește destul de bine atât interacțiunea cu oamenii, cât și latura de estetică; așadar… aș putea să mă consider un profesionist împlinit 😊.
A fi trainer este pentru tine o vocație sau o profesie? Ce îți place cel mai mult la această meserie?
Există meserii vocaționale și altele pentru care trebuie să ai calități înnăscute pentru a le practica cu succes; aș spune că am câțiva ași în mânecă ce mă ajută să pot împărtăși și altora din tainele acestei meserii și, desigur, pentru a culege și propriile roade și satisfacții profesionale: îmi sunt dragi oamenii și preajma lor, pot transmite cu ușurință informație (cuvintele au fost mereu prietenele mele), am o doză de răbdare bună de invidiat, sunt meticuloasă și nu renunț ușor! Sunt conștiincioasă de felul meu și mă strădui mereu să nu las nefolosit nici unul dintre “darurile” mele; consider că e un soi de obligație morală pentru noi toți să valorificăm și în favoarea celorlalți calitățile cu care natura ne-a înzestrat 😊.
Care este cea mai mare realizare a ta? (profesională sau personală)
Ca orice Rac, sunt foarte familistă! De departe familia e cea mai mare realizare a mea!
Sunt lungi listele cu posibilele realizări ale unui om în viață, însă mie cea mai mare posibilă mi se pare familia; ea reprezintă rădăcina, identitatea, sursa motivației, locul unde iubești și ești iubit (aproape) necondiționat. Valorile materiale sunt perisabile; valorile moștenite din familie, însă, la care le adăugăm pe ale noastre și le transmitem generațiilor următoare, devin astfel nemuritoare.
Numește trei defecte pe care nu le ierți oamenilor.
Sunt o persoană foarte tolerantă și nu sunt multe lucrurile peste care nu pot să trec; iert orice greșeală lumească, oricui. Mereu încerc să îmi dau seama care e explicația / motivul pentru care cineva s-a comportat rău sau nepotrivit; devine ușor de iertat când procedezi așa 🙂 Doar peste actele ce denotă lipsa coloanei vertebrale și a omeniei nu pot trece. Acolo eu nu pot îndrepta nimic și, deci, mă îndepărtez.
Dacă ai putea avea o calitate de super-erou, care ar fi aceea?
Nu sunt fan super-eroi; creează iluzii și așteptări nepotrivite. Nu trebuie să aștepți o lume mai bună și nici să te salveze Superman. Putem fiecare prin acțiunile proprii să facem o lume mai bună!
Te-ai gândit vreodată să părăsești România?
Din fericire viața mi-a dat șansa să nu fiu niciodată nevoită să caut alternative pe alte meleaguri. Nu trăim într-o țară perfectă, dar am nevoie de stilul nostru de viață! Sunt foarte legată de locurile în care am crescut, am nevoie să am familia aproape, să vorbesc și să gândesc în limba pe care o tot învăț de 40 de ani; nevoia de a putea comunica e foarte importantă pentru mine și aș suferi foarte tare să fiu limitată de barierele unei noi limbi. Limbile străine vreau să le folosesc doar în vacanțe!
Ar trebui să fim mai implicați civic, mai conștienți de valorile tradiționale românești și de frumusețea lor, mai uniți de o identitate națională! Astfel, România ar fi tare iubibilă 😊 Eu o iubesc și așa!
Ce sfat le-ai transmite fetelor care doresc să-și construiască o carieră în domeniul manichiurii?
E foarte important, de asemenea, să își descopere limitele și să evolueze până acolo unde își găsesc împlinirea. Consider că breasla noastră este asemeni cu sistemul de învățământ: poți fi educatoare, învățătoare, profesor de gimnaziu, de liceu sau profesor universitar; poți să vrei și mai mult – să fii masterand sau doctor. Indiferent unde aleg să se oprească trebuie să presteze profesionist și responsabil, să iubească ceea ce fac pentru că astfel vor putea atât să ofere bucurie și satisfacție clientelor lor, cât și să culeagă propria satisfacție profesională .
Victoria Chiticariu