Cum te machiezi la 20, 30, 40 sau 50 de ani
Inspire Lifestyle Make-upExistă mulți factori de care trebuie să ținem cont atunci când ne machiem, cum ar fi culoarea părului, a tenului, a ochilor, chiar și vestimentația pe care o purtăm într-un anumit moment, dar de departe cel mai important aspect, deloc de neglijat, este VÂRSTA.
Dacă la 20 de ani putem opta pentru o paletă variată de culori de farduri, nu putem spune același lucru și despre momentul când ajungem la vârsta de 50 de ani. Fiecare perioadă a vieții are regulile ei, în ceea ce privește machiajul. Desigur, asta dacă ne dorim să ne punem în valoare trăsăturile într-un mod cât mai plăcut.
Machiajul la 20 de ani – mizează pe frumusețea naturală
Pentru că tinerețea e cea mai frumoasă perioadă a vieții, ar fi păcat să îți ascunzi frumusețea naturală sub tone de machiaj. Nu încărca tenul cu multe produse. Dacă te confrunți cu acnee sau alte probleme, poți folosi un corector și un fond de ten cu acoperire lejeră, în nuanța cea mai apropiată tenului tău.
Poți opta atât pentru un machiaj natural, cât și pentru unul mai strident, întrucât, vorba aceea, este timpul în care ”îți permiți orice” – totul este să optezi pentru un stil care te avantajează. Fardurile în nuanțe roz sau piersicii sunt alegerea ideală. Totuși, este vârsta în care poți testa și nuanțe viu colorate, texturi satinate sau glitterate, mai ales în sezonul estival.
În ceea ce privește buzele, optează pentru gloss-uri cu textură ușoară pentru a obține volum și un aspect fresh, tineresc. În locul genelor false, alege o mascara care dă volum și alungește genele naturale.
Ce să eviți la 20 de ani: genele false, fardurile de obraz maro sau în nuanță cărămizie, conturul ochilor cu creion negru.
Machiajul la 30 de ani – less is more
Este adevărat că fardurile de tip pulbere conferă un efect mat, catifelat, tenului, însă folosirea lor în exces poate duce la uscarea pielii și la îmbătrânirea acesteia. Alege să aplici pudra matifiantă numai în zona T, folosind o pensulă mică, astfel încât să nu întinzi pudra pe toată fața.
În ceea ce privește machiajul ochilor, la 30 de ani poți opta pentru farduri în culori calde și cu texturi mate. Folosește iluminator în colțurile interioare ale ochilor pentru a crea efectul de ”lifting”.
Alege un fond de ten lejer, cu textură hidratantă, astfel încât să nu evidențieze liniile fine. Poți folosi și un creion de ochi cu textură cremoasă pentru a-ți evidenția privirea. Cât despre buze, alege rujuri pigmentate, de preferat mate. Nu vei da greș cu un ruj roșu în combinație cu un machiaj natural al ochilor.
Ce să eviți la 30 de ani: fondul de ten cu acoperire mare, fardurile de obraz pigmentate sau aplicate în exces, gloss-urile de buze.
Machiajul la 40 de ani – perioada culorilor neutre și mate
Culorile mate și neutre sunt cele care te vor face să ”strălucești” de frumusețe, în jurul vârstei de 40 de ani. Machiajul sclipitor, la propriu, nu va face decât să îți evidențieze ridurile și liniile fine, așa că evită-l! Umbrele crem și texturile fine satinate sunt recomandate în zona ochilor. Poartă cu mândrie genele naturale, îmbrăcându-le doar într-un mascara pentru volum și alungire.
Pentru un machiaj mai intens poți folosi și un eyeliner, dar atenție! Acesta nu trebuie să fie sub formă de tuș lichid, ci sub formă de gel pe care să îl poți blendui ușor.
La 40 de ani este indicat să optezi pentru fonduri de ten lichide, matifiante, iar dacă este nevoie, aplică și anticearcăn. Cu ajutorul unor bureți de machiaj vei aplica aceste produse într-un mod cât mai estetic. Cât despre buze, rujurile sau creioanele în nuanța cea mai apropiată pigmentului buzelor sunt cea mai bună alegere.
Un baton iluminator aplicat peste anticearcăn va distrage atenția de la cearcăne și de la ridurile ce încep să se accentueze.
Ce să eviți la 40 de ani: fardurile cu glitter, pudrele de față, culorile puternice de farduri de pleoape și de obraz, precum fuchsia sau roz.
Machiajul la 50 de ani – sărbătorește propria frumusețe naturală
Orice vârstă am avea, sprâncenele sunt foarte importante, întrucât conturează fața și trăsăturile. La 50 de ani, însă, trebuie să acordăm o și mai mare importanță acestora. Pentru conturarea firelor existente și trasarea firelor de sprâncene în locurile necesare alege un creion de o nuanță mai deschisă cu un ton decât nuanța naturală.
Folosește un fond de ten fluid, puțin iluminator pe pomeți și în josul podului nasului.
Un creion de ochi gri-cald te va ajuta să trasezi o linie mai puțin dură de-a lungul pleoapei. Poți folosi în continuare mascara de culoare neagră, dar și unul maro nu este deloc o alegere greșită.
Odată cu vârsta, buzele se subțiază, dar poți recurge la următorul truc pentru a ascunde acest fapt inevitabil: aplică puțin iluminator în zona ce se numește ”arcul lui Cupidon” pentru ca buzele să pară mai pline. Alege rujuri în nuanțe deschise și naturale, cu efect mat sau ușor satinat.
Ce să eviți la 50 de ani: pudra, fondul de ten cu acoperire mare, rujurile puternice, fardurile în tonuri închise.
Articol realizat de Victoria Chiticariu