Genele false constituie un truc de frumusețe care le face pe femei să se simtă speciale și încrezătorare în aspectul lor fizic. Multe persoane se simt mai bine în propria piele dacă au gene false, deși nu poartă nici un alt tip de machiaj. De multe ori, mascara nu este de ajuns, așa că genele false sunt favoritele femeilor care nu au primit de la ”mama natură” gene lungi, dese și curbate.
În funcție de forma și modul lor de aplicare, genele false sunt de mai multe tipuri și se folosesc numai împreună cu un adeziv special care asigură lipirea și rezistența lor.
Cum alegem genele false
Atunci când alegi genele false pe care urmează să le porți fie la un eveniment important, fie în viața de zi cu zi, este bine să ții cont de ce formă au ochii tăi. Genele false pot schimba semnificativ fizionomia, de aceea trebuie să te asiguri că o asemenea transformare îți va pune în valoare trăsăturile în cel mai frumos mod cu putință.
Iată ce fel de gene false poți purta în funcție de forma ochilor tăi:
Gene false pentru ochii în formă de migdală
Ești printre cele mai norocoase femei dacă ai ochii de forma migdalei. Ai tras lozul câștigător pentru că ție ți se potrivesc absolut toate tipurile de gene false! Ochii în formă de migdală au centrul amplu și linia exterioară mai ascuțită.
Gene false pentru ochii rotunzi
Această formă a ochilor permite aplicarea mai multor tipuri de gene, însă cele mai potrivite sunt genele cu fire mai lungi în colțul exterior. Totuși, sunt de evitat genele cu prea mult volum care ar putea face ca ochii să pară mici.
Gene false pentru ochii acoperiți de pleoape
Atunci când ochii sunt deschiși, pleoapele sunt aproape inexistente. Genele ideale pentru această formă a ochilor sunt cele cu firele mai lungi în zona de centru. De asemenea, pentru ochii acoperiți de pleoape sunt recomandate și genele individuale, deoarece astfel poate fi adăugat mai mult volum în zonele unde este nevoie.
Gene false pentru ochii apropiați
Poți corecta efectul creat de ochii apropiați cu ajutorul genelor false care au firele mai lungi în colțul exterior. Trebuie să eviți numaidecât genele care au volum în centrul ochilor, pentru că acestea îi va face să pară mai mici.
Dincolo de forma ochilor, care este esențială pentru alegerea potrivită a modelului de gene, trebuie să mai ții cont și de alte aspecte. Când alegi gene false este important să ții cont ca firele acestora să nu fie toate de aceeași lungime. Altfel, riști să obții un aspect deloc plăcut și cu atât mai puțin natural. Urmărește ca forma genelor false să fie cât mai apropiată de forma genelor naturale.
Ține cont și de întreaga ta fizionomie. Dacă ai trăsături delicate, cu siguranță că ți se vor potrivi genele false smocuri, și nu cele de tip bandă. Dacă ai trăsături ceva mai proeminente atunci poți opta pentru o pereche de gene mai voluminoase, așa cum sunt de obicei cele bandă.
Tipuri de gene false
În funcție de modul de aplicare și de forma lor, pe piața cosmetică există mai multe tipuri de gene false.
Genele bandă sunt genele clasice care s-ar putea să ți se pară cel mai ușor de aplicat. Acestea sunt dintr-o singură bucată și se aplică rapid, fără prea mult efort. Dacă nu ai mai aplicat gene false niciodată, este recomandat să începi cu acest tip de gene.
Genele smocuri sunt mici mănunchiuri de gene care completează genele naturale, cu scopul de a le face să pară cât mai dese. Pot fi aplicate numai în locurile în care este nevoie. Dacă sunt aplicate pe centrul pleoapei vor face ochii mici să pară mai mari. Dacă sunt aplicate în colțul exterior, veți obține un look perfect de cat-eye. Pot fi alternate mai multe tipuri de lungimi de gene smocuri, în funcție de forma ochilor, pentru un aspect cât mai natural.
Extensiile de gene sunt mai greu de aplicat și necesită experiența unui lash-artist. Ele se aplică fir cu fir, direct pe geana naturală, fără a intra în contact cu pielea. Acestea au un aspect foarte natural.
Genele magnetice sunt foarte ușor de aplicat. Cu ajutorul unui eyeliner magnetic, acestea trebuie doar poziționate peste linia de tuș, după ce aceasta a fost trasată cât mai aproape de linia genelor naturale.
Ce adeziv să alegem pentru aplicare
Pentru o aplicare corespunzătoare și estetică a genelor false, ai două variante de adeziv. Fie alegi unul transparent, fie unul negru. Totuși, adezivul de gene false transparent este cel mai popular, întrucât după uscare nu lasă nici un fel de urmă inestetică.
Cum se dau jos genele false
Pentru îndepărtarea genelor false este recomandat să folosești o soluție specială, altfel riști să rămâi cu adezivul la ochi. O cremă care nu irită ochii ce îndepărtează rapid genele false, fără să deterioreze genele naturale este Crema Expert Sensitive de la Cupio. Tot la Cupio mai găsești și gelul remover extensii CupioLash ce contribuie la o curățare a ochilor rapidă și eficientă, după îndepărtarea genelor false.
Accesorii de care ai nevoie pentru aplicarea genelor false
În afară de genele false și adezivul de care ai nevoie pentru a-ți face genele mai voluminoase, trebuie să știi că mai sunt și alte accesorii necesare pentru o aplicare corespunzătoare. Iată care sunt acestea:
*penseta profesionala pentru extensii de gene (o vei folosi și la smocuri).
*forfecuță – în cazul în care vrei să retușezi forma sau lungimea genelor
Concluzie
Aplicarea genelor false poate părea dificilă și complicată. Când vine vorba de extensii ale genelor, acestea se recomandă a fi aplicate la salon, întrucât sunt mai dificil de aplicat de necunoscători.
Dacă vrei să îți accentuezi ochii cu ajutorul genelor false bandă, poți face acest lucru cu ușurință acasă. Este o sarcină relativ simplă care necesită abilități manuale minime.
Ține cont de toate aceste sfaturi și cu siguranță că vei alege genele care ți se potrivesc cel mai bine, iar experiența ta cu acestea va fi una dintre cele mai plăcute!