Aplicarea culorii sub fald – talent sau precizie?

Manichiură Unghii cu gel

Aplicarea culorii sub fald este una dintre cele mai abordate tehnici în munca de salon din zilele noastre, fiind, de asemenea, și foarte apreciată. Ingrid Dewald, junior-trainer Cupio cu o experiență vastă în domeniul manichiurii, ne enumeră, în materialul de mai jos, principalele motive pentru care acestă tehnică este atât de importantă și de râvnită:

Aspectul perfect al manichiurii

Atunci când pielea este atinsă cu produs, e clar că nu putem vorbi despre un look îngrijit al manichiurii. La fel și atunci când spațiul dintre fald și culoare este prea mare, pare că manichiura are deja o săptămână, chiar dacă ea e proaspăt realizată.

O manichiură fresh pe o perioadă mai îndelungată

Când tăiem eponichiumul și aplicăm culoarea sub fald, dezvăluim 1-2 milimetri din placa unghială care, în mod normal, ar fi acoperită de eponichium. Astfel, odată cu creșterea unghiei, crește și țesutul, acoperind acea porțiune din placa unghială neacoperită cu material, câștigând astfel 7-10 zile de prospețime pentru manichiura noastră.

Aspectul îngrijit al manichiurii chiar și în apropierea momentului întreținerii

Aplicând culoarea sub fald și urmărind fidel granița dintre țesut și placa unghială, vom crea o ”bordură” perfect rotunjită de culoare în zona cuticulară, care va arăta îngrijit și după 2 săptămâni de purtare a manichiurii. Dacă aplicăm culoarea haotic, aspectul manichiurii după trecerea zilelor va arăta neglijent.

Hai să vedem care sunt pașii de urmat pentru a aplica ideal culoarea sub fald!

În primul rând, trebuie să ne asigurăm că zona cuticulară este curățată foarte bine, pentru că aplicarea culorii depinde, în mare parte, de acest procedeu. Astfel, după mătuirea plăcii unghiale cu o pilă de abrazivitate redusă, trecem la stilizarea zonei cuticulare:

Împingem eponichiumul cu un pusher metalic sau cu un bețișor de lemn, din aproape în aproape, până ce tot țesutul este dezlipit de placa unghială, din sinus în sinus.

Ne ajutăm, apoi, de pila electrică și de biturile diamantate, pentru a curăța placa unghială de membrane, pentru a ridica eponichiumul și pentru a facilita tăierea acestuia.

Eu curăț placa unghială și zona cuticulară în același timp, cu ajutorul bitului diamantat nr. 07. Apoi ridic eponichiumul, cu ajutorul bitului diamantat nr. 10. Ambele procedee se realizează întâi pe FWD, de la mijlocul unghiei spre stânga (pentru dreptaci) și apoi pe REV, de la mijlocul unghiei spre dreapta (pentru stângaci, invers).

Nu punem presiune pe placa unghială, mișcările sunt scurte, din aproape în aproape, iar rotațiile sunt mici, până în 10.000 RPM. După împingerea cu pusherul și curățarea cu biturile diamantate, eponichiumul ar trebui să arate ca în imaginea de mai jos, perfect pregătit pentru tăierea cu forfecuța:

Următorul pas foarte important este tăierea eponichiumului cu forfecuța. Tăiem din sinusul drept în sinusul stâng, cu vârful forfecuței, numărând cât mai multe tăieturi. Este ideal să tăiem țesutul ”dintr-o bucată”, pentru a evita creșterea franjurată a acestuia. După tăierea cu forfecuța, zona trebuie să fie curată, pregătită pentru aplicarea materialelor:

După tăierea cu forfecuța, urmează aplicarea soluțiilor de pregătire și a bazei rubber. Orice ar fi, trebuie să evităm contactul acestor produse cu pielea! Unde s-a scurs material, se va scurge și culoarea, exact ceea ce dorim să evităm. După aplicarea bazei Rubber și formarea apexului, trecem la aplicarea primului strat de culoare.

Primul strat de culoare îl aplicăm subțire, cu distanță de 1 milimetru față de zona cuticulară. Dacă ai destulă dexteritate, te poți apropia chiar și mai mult, evitând scurgerea materialului. Aplicăm culoarea cu mișcări largi, pentru a nu crea dâre în material. Putem aplica acest prim strat pe toate unghiile odată și putem polimeriza 30-60 secunde, în funcție de specificațiile date de producător/distribuitor.

Atenție! Este ideal să folosim oje/geluri colorate  cu o pigmentație și o stabilitate cât mai mare, pentru a ne ușura munca. La Cupio găsim o varietate de nuanțe, cu o calitate înaltă a materialelor, iar multe dintre nuanțele de ojă semipermanentă pe care le am eu în portofoliu pot fi aplicate într-un singur strat.

Totuși, recomand aplicarea a două straturi subțiri, pentru polimerizare optimă. Așa arată primul strat de ojă semipermanentă aplicat, nuanța fiind Hot Red:

După polimerizarea primului strat, trecem la aplicarea celui de-al doilea strat. Vom lucra unghie cu unghie, pentru mai multă precizie.

Împingem din nou țesutul, pentru a avea vizibilitate în adâncime. Tragem de fald, tot pentru o vizibilitate mai bună, apoi aplicăm materialul urmând granița primului strat. Nu polimerizăm!

Ne ajutăm de o pensulă liniară, cum sunt pensula nr. 00 sau pensula 5/0 Cupio, pentru a aplica  materialul sub fald. Cu puțin material pe vârful pensulei, creăm o graniță rotunjită întâi pe partea stângă, apoi pe partea dreaptă a unghiei, oricum vă este mai ușor. Important este să lucrăm pe o zonă mică, cu mișcări scurte, ținând tot timpul faldul în tensiune, pentru a nu se scurge materialul în zona cuticulară sau în șanțurile periunghiale. Dacă materialul a ”sângerat” în vreo zonă, îndepărtăm rapid cu ajutorul unui bețișor de lemn. După ce am verificat granița și ne-am asigurat că nu s-a scurs materialul, putem polimeriza. Din adâncime, trebuie să vedem astfel:

Rezultatul este ideal, nu-i așa? Înainte de a ne bucura pe deplin de rezultatul obținut, trebuie să avem în vedere și aplicarea finish-ului, care trebuie să urmeze fidel aplicarea anterioară a culorii și să sigileze perfect acest material. La final, eu am aplicat noul finish Glam Matte Top Coat, în varianta Lover, cu paiete roșii, perfect pentru această perioadă.

Îți mulțumesc pentru atenție și sper că ți-am deschis apetitul pentru aplicarea culorii sub fald! Pe mine mă găsești pe Instagram și pe facebook, oricând la dispoziția ta. Te îmbrățisez și îți doresc spor la treabă!

Ingrid D. – Junior Trainer Cupio

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN

Pentru tine, cu drag, de Crăciun

Dragul nostru cititor, În acest sezon magic al Crăciunului, când frumusețea se transformă într-o formă pură de artă, vreau să împărtășesc cu tine un gând ...

Pentru tine, cu drag, de Crăciun

Dragul nostru cititor, În acest sezon magic al Crăciunului, când frumusețea se transformă într-o formă pură de artă, vreau să împărtășesc cu tine un gând ...