Reguli nescrise pentru machiajul de față

Make-up Tips & Tricks Make-Up

Ești în căutarea machiajului perfect care să reziste cât mai mult pe ten și să pară că este realizat de un profesionist? Cu puțină documentare și îndemânare, îl poți realiza! Primul și cel mai important pas este să ții cont de câteva reguli importante. Mai apoi, cu produsele potrivite, vei putea să îți realizezi un machiaj impecabil.

Descoperă regulile de bază pentru un machiaj perfect, în rândurile ce urmează.

Curăță bine fața înainte de aplicarea machiajului

Baza de machiaj și fondul de ten trebuie să fie aplicate mereu pe fața curată și hidratată. Dacă baza este fină, atunci și fondul de ten se va uniformiza mult mai bine.

Dacă aplici fondul de ten pe fața nepregătită s-ar putea să apară cute sau să crape, din cauza lipsei umidității de la nivelul tenului.

P.S. Evident că persoanele cu tenul gras trebuie să folosească produse de îngrijire matifiante, iar cele cu ten uscat au nevoie de creme cu efect hidratant, înainte de aplicarea machiajului propriu-zis.

Menține curățenia și igiena produselor de aplicare a machiajului

Una dintre regulile cele mai importante ale unui machiaj este legată de igiena produselor cu care aplicăm cosmeticele pe față. Și aici este vorba atât despre pensulele de make-up, cât și despre burețeii sau aplicatoarele din paletele de farduri. Curăță-le bine după orice machiaj pentru a limita pătrunderea produselor cremoase în acestea. De asemenea, dacă nu le acoperi cu protecție, este bine să te asiguri că nu au acumulat praf în timpul în care nu au fost folosite.

Poți dezinfecta pensulele și burețeii de machiaj cu soluții speciale cel puțin o dată pe lună. Curățarea regulată a acestora, după fiecare machiaj, o poți efectua cu apă și săpun sau cu soluții de curățare pentru pensule.

Mai precis, este foarte important să te asiguri că accesoriile de machiaj sunt curate înainte de a-ți atinge tenul cu acestea. Transferul bacteriilor se poate face foarte repede dacă pensulele și burețeii nu sunt igienizate corespunzător.

Ai grijă cum folosești pudra de față

Folosește o pudră de față pentru fixarea zonelor predispuse la apariția cutelor. Acestea sunt, de regulă, zona de sub ochi, colțurile gurii, nasul și zonele unde porii sunt evidenți. O pudră translucidă este alegerea ideală.

Conturează sprâncenele cu nuanța potrivită

Sprâncenele sunt foarte importante atunci când vine vorba despre realizarea unui machiaj reușit. Ele armonizează întregile trăsături ale feței. De cele mai multe ori, sprâncenele ies în evidență fie pentru că arată foarte bine, fie pentru că arată… ciudat. Dacă nu ne dorim să ieșim în evidență pentru ultimul exemplu, trebuie să fim atente atunci când alegem forma și machiajul sprâncenelor.

Nuanțele deschise și cele închise pot fi alternate pentru a obține dimensiunea și culoarea ideală a sprâncenelor. Persoanele care sunt blonde pot folosi produse pentru sprâncene cu două nuanțe mai închise decât nuanța pielii. Pentru brunete sau persoane cu părul mai închis la culoare se recomandă alegerea unor nuanțe mai deschise decât culoarea părului – tonuri de maro sau gri.

Folosește primer de pleoape

Dacă nu vrei să te trezești cu machiajul scurs sau întins pe față, mai ales în sezonul cald, ai grijă să folosești o bază de machiaj pentru pleoape, înainte de aplicarea fardurilor.

Dacă nu ai un primer de pleoape, este bine să știi că poți folosi și anticearcăn ca bază de machiaj pentru ochi. Astfel, machiajul va rezista mai mult timp.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN