Tehnica stilizării cuticulei cu pudră de talc

Inspire Manichiură

La fel ca în orice meserie, profesia de tehnician de unghii necesită exercițiu și devotament din partea celor care vor să exceleze în domeniu. În plus, în ceea ce privește această profesie, noile tehnici de lucru apar ”ca ciupercile după ploaie”, ne povestește Andreea Pruneanu, alias ”Prună” – așa cum o știu deja cele mai multe dintre cliente.

Tocmai din acest motiv, Andreea ne explică, în rândurile ce urmează, cum se aplică una dintre inovațiile din domeniu, în ceea ce privește tehnica de stilizare a cuticulei.  

Stilizarea cuticulei cu pudră de talc

Recent, a apărut un nou trend care te va ajuta mai ales atunci când ai de-a face cu o cuticulă foarte uscată. Știm deja câtă bătaie de cap ne poate da acest tip de cuticulă atunci când vrem să o stilizăm.

Sensibilitatea crescută, faptul că poate fi întreruptă pe alocuri sau prezența scuamelor – sunt doar câteva dintre inconvenientele cuticulei uscate și care ne îngreunează munca în procesul de stilizare.

Însă pentru toate problemele există o soluție! Folosind un truc modern, va fi ”floare la ureche” să stilizezi chiar și cea mai problematică sau dificilă cuticulă. Produsul minune care te va ajuta să faci asta este PUDRA DE TALC.

Ce este pudra de talc?
Poate că până acum ai auzit despre pudra de talc că se folosește doar la îngrijirea pielii bebelușilor. Acest produs miraculos cu efect calmant, hidratant și matifiant se folosește însă și în ritualurile de înfrumusețare sau la curățenie.

Mai jos vom vedea cum se folosește aceasta în tehnica stilizării cuticulei:

După ce unghiile au fost mătuite cu ajutorul unui buffer, pudra de talc se va aplica generos în zona cuticulei, masându-se ușor prin mișcări circulare.

Excesul de pudră se îndepărtează apoi cu o periuță pentru desprăfuit, după care se trece la procesul de stilizare propriu-zis a cuticulei. Ca de obicei, aici se vor folosi biturile (capetele de freză) preferate.

Ulterior se va curăța orice rest de pudră cu un șervețel umed, după care se trece la realizarea manichiurii în tehnica ojei semipermanente sau a gelului, după preferințe.

Avantajele folosirii pudrei de talc pentru stilizarea cuticulei

  • Reduce frecarea în timpul frezării și astfel este protejată pielea sensibilă împotriva posibilelor leziuni.
  • Absoarbe reziduurile de grăsimi de la suprafața pielii și a plăcii unghiale – astfel încât sunt prevenite posibilele situații neplăcute de lifting.
  • Are un miros plăcut și lasă pielea catifelată la atingere.
  • Aspectul final al cuticulei va fi unul perfect.

Pudra de talc în cosmetică

În scop cosmetic, pudra de talc se folosește:

*ca șampon uscat
Se aplică la rădăcina părului, pe cărare, și se lasă să acționeze cel mult 1 minut, după care se scutură ușor. Se piaptănă bine părul pentru a îndepărta pudra de talc de la rădăcini.
Talcul absoarbe umiditatea și excesul de sebum, așa că părul va scăpa de aspectul gras.

*pentru volumul genelor
Pentru gene mai pline, folosește pudră de talc! Aplică primul strat de mascara, lasă-l să se usuce și apoi, cu ajutorul unei periuțe pentru aplicare – care trebuie să fie uscată – aplică pudră de talc peste genele date cu mascara. Continuă apoi cu un alt strat de rimel.

*pentru hidratarea pielii uscate
Pudra de talc poate fi aplicată în zonele uscate ale pielii (picioare, genunchi, coate, călcâie) pentru că acționează asemeni unei creme hidratante. Pielea iritată se va ameliora considerabil.

*pentru reîmprospătarea picioarelor
Pentru a preveni apariția transpirației în exces sau a bășicilor de la picioare, folosește pudră de talc. O poți presăra în șosete sau direct în pantofi, înainte de a te încălța.

*pentru ameliorarea durerii la eliparea cu ceară
Pudrează pielea care urmează a fi epilată cu pudră de talc, iar durerea se va reduce considerabil. Nici iritațiile cauzate de epilarea cu ceară nu vor mai apărea.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN