Magia Faptelor Bune by Cupio & United Way România

Din comunitate

În acest an, alături de cei de la fundația United Way din Timișoara, îl putem ajuta pe Moș Crăciun să ajungă la toți copiii nevoiași!

Toți copiii au dreptul la educație, indiferent de mediul în care s-au născut. Cu toate acestea, în România, numai o treime dintre copiii defavorizaţi termină şcoala generală. Când părinții lor se luptă pentru traiul zilnic, educația copiilor nu mai este o prioritate. Iar fără oportunități reale și acces continuu la educație, mulți dintre acești copii riscă să ajungă la rândul lor adulți în dificultate, care nu-și vor putea susține familia.

United Way crede în abordarea integrată a educației. Educația înseamnă mai mult decât o clasă, mai mult decât un profesor. Pentru ca un copil sau un tânăr să aibă acces la educație de calitate este nevoie de implicarea tuturor membrilor comunității pentru a crea un mediu propice învățării, unde visurile sunt încurajate și oportunitățile oferite celor care au nevoie de ajutor.

Concret, în funcție de situația pandemiei, copiii înscriși în programele de educație susținute de United Way Romania beneficiază de programe de tip after-school față în față sau online și masă caldă zilnică sau alimente, diverse activități de învățare non-formală cu ajutorul voluntarilor, consiliere și suport oferite părinților lor și oportunități de dezvoltare profesională adresate cadrelor didactice prin participarea la cursuri și seminarii sau webinarii.

În 2020, în județul Timiș, peste 600 de copii dezavantajați din punct de vedere socio-economic, atât din sate, cât și din orașe, au fost incluși în proiectele susținute de United Way Romania.

Toți copiii au dreptul la bucurie, chiar dacă un cadou de Crăciun nu poate fi pe lista de priorități a părinților lor.

Ceea ce pentru unii este banal – un ghiozdan, o pătură călduroasă, o carte pentru sora mai mare, un joc pe care îl pot folosi cu frații mai mici sau chiar un top de hârtie și creioane colorate – pentru acești copii reprezintă o imensă bucurie, dar și speranța că și visele lor de îndeplinesc!

Împreună, prin efort comun, putem dărui bucurie. O bucurie care anul acesta contează atât de mult pentru copii, după un an dificil și plin de provocări!

Pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor susținuti de United Way România, te invităm să citești scrisorile lor în albumul dedicat de pe Pagina de Facebook Cupio. Găsești albumul aici

După ce ai decis ce copil îți dorești să faci fericit, te rugăm să: 

  • Lași un comentariu la postarea cu scrisoarea aleasă în care să specifici că îți dorești să oferi cadourile menționate în respectiva scrisoare către Moș Crăciun. Găsești scrisorile aici
  • Scrisorile vor fi repartizate în ordinea înscrierii. Dacă ești prima persoană care menționează că va oferi cadourile pentru o scrisoare, te vom anunța printr-un comentariu că trebuie să trimiți un email de confirmare, în maxim 24 de ore, la adresa adriana.stanciu@ranevents.eu pentru a-ți putea transmite adresa de livrare pentru cadou.
  • Dacă prima scrisoare pe care îți dorești să o “îndeplinești” a fost deja repartizată unei alte persoane, poți verifica și restul scrisorilor din album.
  • Dacă vrei să faci mai mulți copii fericiți, poți alege să donezi cadourile specifice mai multor scrisori, cu condiția ca donațiile să fie ambalate individual per scrisoare.
  • Cadoul nu poate fi înlocuit cu suma în bani, ci trebuie să conțină articolele menționate în scrisoare, noi, în mărimile/formele sau cât mai apropiate de aspectele menționate în scrisoare.

Cadourile pot fi expediate până pe data de 10 decembrie, pentru a putea ajunge la timp pentru Crăciun.

Devino și tu ambasadorul Magiei Faptelor Bune! Fă-o pentru strălucirea din ochiii celor mici. Fă-o pentru uimirea și bucuria cu care desfac un cadou mult dorit. Fă-o pentru că magia ta merită împărtășită!

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN