Mituri false despre geluri UV și oje semipermanente

Manichiură

Tehnicianul stilist-protezist unghii se confruntă frecvent, în munca de salon, cu întrebări și nelămuriri ce vin din partea clientelor. Trainerul Cupio, Cristina Popescu, vă dezvăluie cele mai frecvente mituri care, din păcate, sunt răspândite fără o argumentare corectă ☺.

”Ca specialist, vin în ajutorul dumneavoastră, expunând topul acestor mituri și explicându-vă de ce ele nu se confirmă:

Gelul UV distruge unghiile naturaleFALS!!!

Argumentare: Aplicarea sau eliminarea corectă a gelului nu afectează în nici un fel unghiile naturale. Distrugerea acestora are loc doar dacă:
– unghiile se pilesc excesiv cu freza electric sau cu pila (presiune prea mare, unghi gresit de pilire, abrazivitate necorespunzătoare);
– clienta smulge gelul forțat, odată cu acesta desprinzându-se și straturi de onicoblaste unghiale.


Oja semipermanentă e mai sănătoasă pentru unghii față de gelul UV
FALS!!!

Argumentare: Ambele tipuri de materiale sunt înrudite, din punct de vedere chimic. Atât oja semipermanentă, cât și un gel UV sunt acrilați și funcționează în mod identic. Singurele deosebiri între aceste produse pentru manichiură sunt: elasticitatea mai ridicată a ojei semipermanente, caracteristică ce favorizează aplicarea în strat ușor a acesteia, mai subțire față de gel.

Gelurile UV conferă, în schimb, un strat cu o plasticitate crescută ( mai dură), iar aplicarea se face în cantitate mai mare în zona apex, comparativ cu ojele semipermanente. De reținut, însă, că unghia se comportă la fel sub straturile de material utilizat.


Gelul sau oja semipermanentă sunt materiale contraindicate pentru gravide
FALS!!!

Argumentare: Pe lângă argumentele relatate la punctele 1 și 2, amintesc și faptul că unghia este o barieră fiziologică ce protejează pătrunderea în circulația sangvină a substanțelor aplicate pe suprafața sa. Așadar, unghiuțele noastre nu permit pătrunderea vreunei substanțe străine până la țesuturile moi și de acolo, mai departe, în sânge sau placentă / făt.


Ojele semipermanente sunt incompatibile cu gelurile
 – FALS!!!

Argumentare: Sunt substanțe compatibile, cu condiția să folosiți formule elaborate de același producător (de cele mai multe ori). Incompatibilități pot apărea la utilizarea combinată a ojelor și a gelurilor ce provin de la producători diferiți (pot exista diferențe chimice, respingeri, între molecularitatea acestora). Puteți folosi, de exemplu, o ojă semipermanentă pentru un french de interior sau o ojă semipermanentă peste o construcție din gel; rezultatele vor fi excelente.

💅 💅 Așadar, dragi tehnicieni, de fiecare dată când clientele dumneavoastră au nelămuriri, cea mai bună soluție de a le ajuta să înțeleagă este să le explicați succint fiecare problemă în parte.

Gelurile sau kiturile de oje semipermanente nu sunt inamicii unghiilor noastre, ci dimpotrivă, ne conferă un plus de eleganță, rafinament și stil ☺. Important este ca tehnicianul să fie unul mereu instruit și să își practice cu responsabilitate și pasiune, meseria.

Formator trainer Cupio,
Cristina Popescu

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN