Îngrijirea unghiilor începe acasă – sfaturi de la Andreea Pruneanu, trainer Cupio

Inspire Manichiură

Dintotdeauna nouă femeilor ne-a plăcut să apelăm la diferite artificii pentru a fi cât mai frumoase și pentru a atrage toate privirile asupra noastră. Un bun exemplu sunt unghiile false sau makeup -ul, lucruri care nu doar că ne fac să arătăm mai bine, dar ne și oferă încredere în sine.

Norocul nostru este că acest domeniu este în continuă dezvoltare și avem acces la tot mai multe tehnici de înfrumusețare. Dar atunci când vine vorba despre manichiura, eu ca și tehnician, consider că îngrijirea unghiilor începe acasă.

Si pentru că tot am adus vorba, propun să intrăm puțin în detalii. Văd adesea femei care vin la salon și își doresc unghii false. Unele dintre ele au deja  unghiile frumoase și pur si simplu își doresc  să le pună în evidență, însă de cele mai multe ori avem cliente care au unghiile moi sau traumatizate (au fost supuse la diferite șocuri mecanice) , fie au pielea foarte uscată  sau  au  cuticulele neîngrijite etc. Toate acestea sunt cauze ale neglijenței. În acest caz rolul nostru ca tehnician este de a educa clientele și a le informa că în proporție de 60% este de datoria lor  să aibă grijă de manichiură. Noi pur și simplu înfrumusețăm ceea voi ați îngrijit deja.

Pentru asta nu este nevoie de prea mult efort și pentru un aspect cât mai sănătos al mâinilor și unghiilor vă propun următoarele reguli de baza:

  • Hidratați-vă corespunzător! Iar pentru asta este nevoie de multă apă. Da, ați citit bine: apa este secretul. Apa și grăsimile constituie suportul plastic al pielii. Ele asigură aspectul întins, neted și catifelat al acesteia. Pe lângă un consum corespunzător de apă, la fel de bine te pot ajuta atât cremele cât şi  loțiunile hidratante, aplicate zilnic.

Produse Cupio recomandate:

Feriți-vă de factorii externi care vă pot dăuna!

Praful, frigul sau apa rece sunt factori ce dăunează pielii. Degeaba tocmai ai ieșit de la salon cu o manichiură spectaculoasă dacă pielea mâinilor îți este aspră și crăpată. Mănușile vor fi aliatul de încredere pentru evitarea acestor aspecte. Pune-ti mănuși de fiecare dată când folosești soluții puternice de curățire sau când te expui la praf sau la frig, încearcă să speli cu apă călduță nu rece.

  • Încercați să scăpați de obiceiurile proaste cum ar fi rosul unghiilor sau al pielițelor. Nu doar că unghiile vor mâinile voastre vor arăta inestetic, acest obicei vă poate crea probleme serioase cum ar fi deformarea unghiilor.
  • Folosiți ulei de cuticule! Faceți un obicei din aplicarea uleiului de cuticule în fiecare zi. Masează ușor până acesta intră în piele. Are rolul de a hidrata, dar si de a împiedica cuticulelel să se extindă pe suprafața unghiei. La Cupio găsiți o gama variată de uleiuri de cuticule. La fel de bine funcționează si uleiul de măsline sau uleiul de argan.
  • Renunțați la clasica unghieră/forfecuță pentru a scurta unghia naturală Atunci când doriți sa scurtați unghia naturală folosiți o pilă de cartn sau din lemn, instrumentele metalice sunt mult prea dure și lăsă vârful liber mult prea rigid și îl expune la exfoliere.

Așa cum spuneam, de cele mai multe ori aceste aspecte pot apărea pur și simplu din cauza că nu acordăm atenție îngrijirii unghiilor noastre. Însă se poate ca aspectul inestetic al unghiilor sau al pielii să fie cauzat și de factori interni, intervenind în ecuație alergiile care pot lăsa urme destul de grave.

În cazul acesta vă recomandăm să efectuați mereu un consult medical. Medicul specialist este singura persoană în măsură să pună un diagnostic și un tratament corect.

Revin la faptul că în zilele noastre există servicii de înfrumusețare care ne pot scoate din impas, dar pe care  uneori nu ni le putem permite, vă propun o rutină simplă de îngrijire a pielii cât și a unghiilor pentru acasă cu un buget minim.

  • Începem prin a hidrata pielea cu o crema hidratantă pentru mâini
  • Folosim un tratament pentru întărirea unghiilor naturale cu Cupio Ultra Strong Nail Cream, pe care îl aplicăm pe toată suprafața unghiei și masăm ușor pana când se absoarbe în placa unghială.
  • Pentru a preveni ingălbenirea unghiei naturale, dar și pentru o rezistenta îndelungată a lacului pe unghie aplicăm într-un strat subtire Base Coat Cupio in the city
  • Aplicăm în doua straturi nuanta preferată de ojă. Gama Cupio in the City vă pune la dispoziție o paletă de culori de peste o sută de nuanțe din care puteti alege.
  • Pentru o rezistență sporită și un luciu puternic se aplică un strat de Top coat Glossy Cupio In the City
  • Tips: pentru a grăbi procesul de uscare al ojei putem folosi o picătură de Quick Drop Cupio
  • Ultimul pas este aplicarea creionului  hidratant de cuticule Cupio Coconut Dream și ne putem lăuda cu o manichiură de invidiat.

În concluzie, doresc să atrag atenția asupra faptului că îngrijirea unghiilor și nu numai începe acasa, iar pentru acest lucru nu ai nevoie de studii în domeniu,  trebuie doar să îți acorzi puțin timp. Respectând puținele reguli enumerate mai sus cu siguranță te vei simți mai frumoasă, mai delicată și nu în ultimul rând mai sănătoasă.

 

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN