Trenduri și culori în Nail Art – 2016

Inspire

Culorile anului 2016 au fost alese de către “Institutul Culorii Pantone”.

Da, există o astfel de instituție, iar color-experții lor dau tonul cromaticii anului urmând ca aceste culori să fie prezente în toate domeniile, din toată lumea – de la beauty, nail art și fashion, până la design de interior sau tehnologia digitală.
Cu alte cuvinte, Pantone este definit în toată lumea ca fiind un limbaj standard atunci când vine vorba despre creativitate, inventivitate și design. Pe lângă acest scop cormercial, experții studiază la “Pantone Color Institute” felul în care culorile influențează viața oamenilor, ce emoții sau reacții fizice creează acestea, cu scopul de a îmbunătăți viața oamenilor prin cromatică.
După cum bine știți, culoarea anului 2014 a fost “Orchid Rose” – roz orhidee, iar în 2015 culoarea predominantă a fost “Marsala”.
Este prima dată în 50 de ani de activitate Pantone cand institutul alege două culori ce dau trendul în 2016. Este vorba despre “Rose Quartz” – roz cuart și Serenity Blue – bleu serenity. Acestea se pot utiliza individual, dar pentru ca efectul chromatic să fie cel dorit, ele se pot combina sau se poate realiza blendingul celor două nuanțe (trecere între culori).

Roz Quartz

1.1

Nuanța mea preferată de “roz quartz” din gama gelurilor color Cupio este – Souffle, dar din aceeași gamă fac parte și Pastel Pink, Capuccino, Wild Rose. Puteți folosi aceste geluri ca atare sau în diferite combinații și tehnici de blending. Puteți combina și cu gel color Cupio glitter ca de exemplu nuanța Baby Pink sau Old Rose. Ca final touch, puteți aplica Finish Gel Flexible sau Finish Matt.
Un alt trend în vogă, în primăvară, va fi acela al unghiilor mate. Vă recomand cu căldura finish-ul Matt Cupio – este versatil și îl puteți folosi atât peste ojă semi, cât și peste gel!

Serenity Blue

2.22

 

Când vine vorba de Serenity Blue, ne gândim la albastrul cerului calm și curat. Așa că iată nuanțela pe care vi-o propun cei de Pantone Institute.
Preferata mea din colecția gelurilor color Cupio, echivatentul ideal de Serenity blue este nuanța – Ice.
Dar în aceeași gamă de nuanțe se încadrează și gelurile: Ice Blue, Baby Blue, Pastel Blue, Magic Turquoise, Azure, Jeans.
De asemenea acestea pot fi sigilate atât cu finish mat sau finish Gloss& go Flexible pentru un efect wow, de durată.

 

3

Anul acesta, fără îndoială combinația dintre roz quartz și serenity blue va fi cea mai bună alegere!
Experții de la Insitutul Pantone au ales aceste două culori cu scopul de a ne echilibra viețile agitate și stresul zilnic prin cromatică pastelată. Asociând aceste două nuanțe, una pe ton rece și liniștitor și cealaltă pe ton roz cald și inocent, se obține un echilibru perfect, o armonie spre care toți tindem în viața de zi cu zi.

În Nail Art, puteți face diferite combinații de geluri, din cele două game menționate mai sus, utilizând diferite tehnici de blending pentru a obține efecte mai soft sau treceri line de culoare.

 

4

 

Vreau să vă arăt și câteva dintre modelele pe care le-am realizat special pentru voi utilizând nuantele 2016 ale gelurilor Cupio. Pe lângă acestea, am folosit gelul 3D alb, oja metalică copper, gelul color metallic silver, gel de pictură gold, pentru elementele baroc.
Aceste modele vor da tonul în nail-art în 2016, în special asocierea rozului cu tonuri de auriu, cupru sau rose gold, iar nuanțele de blue cu diferite tipuri de argintiu și alb.

 

5Dacă tot am vorbit mai sus de echilibru și de efectul de armonizare al acestor două culori cu scopul de a ne liniști și a ne instaura efectul de “zen” în viața noastră, m-am gândit să realizez o serie de Nail-Art cu simbolistică, poate că acestea ne vor face să ne ducem cu gândul la spiritualitate, serenitate și iubire.

Ce părere aveți? Vă plac?

6

 

Sper să gasiți acest articol util și să fie o sursă de inspirație pentru voi, în alegerea nuanțelor, în 2016.
Nu uitați – culorile de geluri Cupio – Souffle și Ice – sunt un MUST anul acesta!

Vă pup și va îmbrățișez! Inspirație maximă!

Maria D. – trainer Cupio

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN