Soluţia ta în alegerea şi întreţinerea pensulelor de make-up

Make-up Tips & Tricks Make-Up

Când vine vorba despre un machiaj fără imperfecţiuni, tindem să credem că totul se datorează produselor cosmetice pe care le folosim. Nu este în totalitate adevărat, un merit deosebit îl au şi pensulele de make-up, care ne oferă precizie şi în acelaşi timp ne uşurează munca.

Păr sintetic vs. păr natural?

Aceasta este una dintre cele mai comune întrebări pe care ni le adresăm atunci când vrem să achiziţionăm o pensulă de  make-up.

Care este diferenţa dintre pensula din păr sintetic şi cea din păr natural şi care asigură o aplicare/acoperire optimă?

Pensula din păr natural

Confecţionată din păr natural, în special de capră, raton şi chinchilla.

Beneficii: Părul natural are cuticule, absoarbe cu uşurinţă componentele fluide ale fardurilor şi atrage particulele de pigmenţi.

Părul foarte fin constituie un avantaj în tehnica de blend-ing.

Aceste tipuri de pensule se utilizează în special în aplicarea produselor de machiaj pudră, compacte sau minerale, de exemplu fardurile de ochi, pudra fixatoare, blush-ul, bronzer-ul.

Pensula din păr sintetic

Confecţionată din fibre sintetice precum nylon, polyester sau taklon.

Beneficii: Părul din fibră sintetică nu este la fel de poros precum părul natural, nu absoarbe la fel de mult produs şi nu devine lipicios, ajutându-ne să aplicăm produsul uniform, fără urme.

Aceste pensule se utilizează în aplicarea fondului de ten, a corectorului, a blush-ului sub formă de cremă şi a tuşului de pleoape.

O altă categorie de pensule sunt cele cu fibre mixte, confecţionate din păr natural, în combinaţie cu păr sintetic. Aceste pensule sunt relativ rare, modul de utilizare fiind acelaşi cu cel al pensulelor din fibră sintetică.

 Îngrijirea pensulelor

Pensulele de make-up intră în contact cu foarte multe produse cosmetice, şi nu numai. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Loyola Marymount, o pensulă de make-up utilizată timp de o lună, fără a fi curăţată, conţine o cantitate mare de bacterii.

Din acest motiv, este important să curăţăm pensulele de make-up săptămânal, în funcţie de cât de des le folosim.

Cupio vine în ajutorul tău cu o soluţie profesională de curăţare a pensulelor pentru machiaj. Special creată cu o formulă de uscare rapidă, curăţă în profunzime, menţine şi protejează părul pensulei, lăsând un parfum răcoritor de eucalipt. Este destinată atât pentru curăţarea pensulelor din păr natural, cât şi a celor din păr sintetic. Se utilizează foarte uşor, datorită pulverizatorului, favorizând o curăţare rapidă şi eficientă.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN