Interviu cu Ovidiu Perța – Frumusețea este a femeii, nu a machiajului

Interviu

Ovidiu Perța este un nume foarte cunoscut în lumea make-up artiștilor din Timișoara și nu numai. Munca lui a devenit foarte cunoscută și apreciată datorită profilului artistic bine conturat de elemente precum talent, pasiune, perseverență, modestie și aspirație către perfecțiune.

Colaborăm cu Ovidiu încă din anul 2011, de la începutul activității noastre pe piața produselor cosmetice profesionale. Personal, este un om foarte drag și apropiat nouă. Suntem mândri că am lansat împreună un model de gene premium, ce îi poartă numele: Gene Mink Collection – Barely there by Ovidiu Perța.

Ne-am gândit să vă satisfacem curiozitatea și să aflăm mai multe informații despre persoana care se află în spatele pensulei de make-up. Iată ce ne-a dezvăluit Ovidiu:

Cupio: Care a fost job-ul tău înainte de a fi make-up artist? De ce ai ales această meserie?

Ovidiu Perța: Înainte să devin make-up artist, am lucrat ca redactor muzical la radio, făceam emisiuni matinale. Adolescența a avut un rol important în descoperirea talentului artistic. Totul a început cu retușurile pe care le făceam modelelor din revistă în încercarea de a reda „un machiaj” care să se potrivească cu geometria feței. Prima întâlnire cu pensula de make-up a fost în liceu, câteva prietene m-au rugat să le machiez.

Cupio: Îți aduci aminte cum arătau machiajele de la începutul carierei tale de make-up artist?

Ovidiu Perța: Machiajele de la început erau mai mult bazate pe cunoștiintele mele din domeniul desenului, pe iluzii optice, scoatere în evidență, camuflarea imperfecțiunilor, conturing. 

Cupio: Cât de mult trebuie să ne lasăm influențați de tendințe?

Ovidiu Perța: Cel mai important este să reinterpretăm tendințele în limite normale, în funcție de personalitatea noastră și de estetica feței.

Cupio: Care sunt produsele de make-up fără de care nici o femeie nu ar trebui să iasă din casă?

Ovidiu Perța: Crema hidratantă, este ideal să avem un ten hidratat, sănătos. Restul produselor trebuie să fie alese în funcție de ceea ce ne dorim să evidențiem sau de ceea ce  trebuie să camuflăm. De exemplu, dacă avem ochi frumoși, pentru un machiaj de zi, este suficient să folosim o cremă hidratantă, o mascara și un gloss; pentru un ten cu imperfecțiuni, avem nevoie de corector, fond de ten, gloss.
O femeie ar trebui să aleagă produse inteligente, nu trebuie să dețină o cantitate mare de produse, trebuie să aibă produse calitative și nu cantitative, nu este necesar să ne avântăm în a cumpăra foarte multe produse inutile.

Cupio: Gene false bandă, sau fir cu fir? Ai vreo preferință?

Ovidiu Perța: Pentru un aspect natural aleg genele smocuri, iar pentru un aspect glamour, extravagant, pe cele bandă.

Cupio: Produsul Cupio preferat?

Ovidiu Perța: Exceptând genele false, îmi plac foarte mult fardurile de pleoape și pigmenții de make-up.

 

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN