De ce “ard” gelurile UV la polimerizare

Manichiură Unghii cu gel

Sunt cazuri, în care, gelurile UV de bază pot produce o senzaţie de încălzire sau arsură uşoară.

Regăseşti în acest articol, atât explicaţii argumentate, cât şi soluţii testate.
Să începem…

De ce se întâmplă asta?

1. Lampa UV VS. Lampa led CCFL
Atunci când gelul se usucă în lampa profesională, are loc o reacţie exotermică. În lampa UV, care se încălzeşte mai încet, aceasta reacţie este redusă şi neobservabilă.
Adică, timpul de uscare în lampa led CCFL este mai mic decât în lămpile uv, astfel că fotoiniţiatorul are o reacţie mai rapidă şi se încălzeşte într-un timp mai scurt. E ca şi când ţi-ai freca palmele: dacă o faci încet nu simţi căldură, însă dacă o faci rapid, simţi cum se înfierbântă din ce în ce mai tare. La fel este şi în cazul lămpilor, dacă au reacţia de încălzire mai mare, produc o senzaţie de încălzire mai mare, chiar spre senzaţie de arsură.

Este adevărat, şi tipul lămpii poate influenţa intensitatea senzaţiei de arsură, însă nu este un factor principal.

2. Compoziţia: Geluri cu acizi VS. Geluri fără acizi
Intensitatea cu care un gel „arde” mai mult sau mai puţin în lampă, diferă în funcţie de compoziţia chimică a acestuia. Gelurile conţin diverşi compuşi care contribuie la „transformarea” gelului, din starea sa fluidă în cea solidă (acizi, de exemplu). Acest proces se numeşte polimerizare şi e declanşat de iniţiatori. Când monomerii formează „lanţuri”/ se unesc/ se leagă, se degajă acea cantitate de căldură, mai mică sau mai mare (cu cât sunt mai mulţi monomeri, cu atât cantitatea de căldura degajată e mai mare). Senzaţia de arsură poate fi influenţată şi de grosimea de gel aplicată (sau de sănătatea unghiei).

Soluţiidescărcare

Ce poţi face?
Fie aplici un strat subţire de gel, fie îi ceri clientei să scoată mâna din lampa UV, după 7-8 secunde, să aştepte 5-10 secunde, până senzaţia de fierbinţeală scade, apoi să reintroducă mâna în lampă.

Şi atunci…de ce se folosesc aceste geluri într-un procent mare?

Este destul de simplu! Tocmai aceste geluri, ce conţin aceşti acizi şi “ard” în lampă, sunt cele care au aderenţa şi rezistenţa cea mai bună.

Nu degeaba e atât de populară vorba: “baba suferă la frumuseţe”. 🙂 La nevoie, femeile rezistă şi la puţină “suferinţă”, numai ca rezultatul să fie pe placul lor şi să se simtă frumoase.

În concluzie, ai două opţiuni: fie alegi un astfel de gel, ce “arde” dar rezistă şi are aderenţă mai bună, fie alegi un gel fără acid. Depinde probabil şi de clientă. Dar comunicarea face întotdeauna minuni. Poate ar fi bine să îi vorbeşti de cele două opţiuni şi de plusuri/minusuri şi să-i respecţi alegerea.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN