Cum sa iti mentii tenul si mainile frumoase iarna!

Inspire

Noi fetele stim ca iarna este un anotimp dificil pentru maini si fata datorita umezelii si a gerului caracteristic perioadei.

Vestea buna este ca pentru tot ceea ce vremea de afara afecteaza, exista remedii la indemana!

Tenul in primul rand trebuie protejat, deoarece frigul il imbatraneste si ii provoaca riduri. Pentru a evita astfel de situatii neplacute si, de multe ori  aproape ireversibile, trebuie sa luati la cunostinta diverse tehnici  de protectie a fetei pe timp de iarna.
Crema folosita zilnic trebuie sa fie intens hidratanta (mai  grasa decat cea pe care o utilizati de obicei) iar fondul de ten (disponibil intr-o varietate mare de nuante aici) sa nu lipseasca din  trusa de machiaj. Chiar daca in general nu folositi fond de ten, pe timp de iarna acesta are un rol foarte important, devenind un aliat al pielii, creand un strat protector ce nu permite tenului sa intre in contact direct cu zapada, ploaia, frigul, etc.

Pe langa folosirea cremei hidratante si a unui fond de ten potrivit este recomandat ca, odata ajunse acasa, sa va demachiati cu o solutie potrivita tipului de ten, iar apoi sa aplicati o lotiune tonica astfel incat pielea sa poata respira.
De asemenea mastile naturale cu putere mare de hidratare sunt binevenite dar nu mai des de o data pe saptamana.

poza piele frumoasa iarna

Sursa foto: niyalaserspa.com

Mainile sunt si ele expuse unor probleme asemenatoare tenului din cauza frigului si a umezelii. Tinand cont ca nu se poate sa le tineti mereu protejate cu manusi, nu va ramane decat sa incercati sa le tratati si sa le protejati cum se poate mai bine.
Si in acest caz crema hidratanta, de data aceasta cea speciala pentru maini,  reprezinta o salvare a pielii uscate si deteriorate.

Nu doar pielea are de suferit pe timp de iarna, ci si unghiile. Pentru a evita inesteticele cuticule ce pleznesc din cauza frigului, este indicat sa folositi ulei special pentru cuticule (pe care il gasiti si la Cupio cu diverse arome), ce are ca rol hidratarea suficienta a unghiei si a zonei din jurul sau astfel incat acestea sa nu isi piarda sanatatea sau stralucirea odata iesite in frig.
Bineinteles, mastile pentru maini sunt si ele recomandate alaturi de crema si uleiul pentru cuticule.
Sfatul nostru este sa incercati sa va faceti timp seara pentru a va ingriji sa fiti mai frumoasa indiferent de anotimp.

 

 

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN